ΔιεθνήΟικονομία

«Θύματα» της κρίσης Covid μεγάλα Brands της Μεγάλης Βρετανίας

Τα αναγκαστικά lockdown που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στη Βρετανική αγορά ρούχων.

Topshop-Dorothy Perkins -Burton

Η Arcadia Group εισήλθε σε καθεστώς πτώχευσης και πλέον κινδυνεύουν να κλείσουν 466 καταστήματα και 13.000 εργαζόμενοι να μείνουν άνεργοι.Η Arcadia Group περιλαμβάνει διάσημες μάρκες που βρίσκονται σε πολλά καταστήματα και εμπορικά σε όλη την Βρετανία, συμπεριλαμβανομένου και των Topshop, Topman, Dorothy Perkins και Burton

Debenhams

Τα γνωστά πολυκαταστήματα με ιστορία 242 ετών, αναμένεται να οδηγηθούν προς ρευστοποίηση μετά από την ανεπιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αναζήτησης αγοραστή. Δυστυχώς  οριστικό κλείσιμο των 124 καταστημάτων της εταιρείας που θα αφήσει χωρίς δουλειά περίπου 12.000 εργαζόμενους.

Mothercare

με 59 χρόνια παρουσίας στον χώρο των παιδικών ρούχων .Το 2017 είχε 150 καταστήματα .Σήμερα κλείνει τα  79 καταστήματα που έμειναν και 2500 εργαζόμενους χωρίς δουλειά.

Οasis

δημιουργήθηκε απο   το 1991 ,ανήκει στη Τράπεζα Κaupthink της Ισλανδίας και έφθασε να έχει 92 καταστήματα και 457 in shops σε πολυκαταστήματα στην Αγγλία .Δυστυχώς κλείνει και αυτή.

Cath Kidston

Ενα brand βασισμένο στα vintage floral υφάσματα που δημιουργήθηκε το 1963 απο την  σχεδιάστρια Cath Kidston .

Τώρα κλείνει 60 καταστήματα και μένουν χωρίς δουλειά 900 εργαζόμενοι.

Evans

Ενα brand για μεγάλα μεγέθη που αγαπήθηκε πολύ.Είναι ένα απο τα «θύματα» του Arcadia group .Κλείνει τα τελευταία καταστήματα του και αυτό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button