Ηγουμενίτσα: Στο μικροσκόπιο τα κίνητρα της δολοφονίας της 25χρονης Πηνελόπης από τον πρώην σύντροφο της

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της δολοφονίας της 25χρονης Πηνελόπης στην Ηγουμενίτσα, με τον 27χρονο πρώην σύντροφό της να βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες.
Η νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της το βράδυ της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου, έπειτα από επανειλημμένες μαχαιριές που φέρεται να της κατάφερε ο κατηγορούμενος.
Η 25χρονη υπέκυψε στα τραύματά της σε κιόσκι στον ποδηλατόδρομο, ενώ ο 27χρονος, μετά την πράξη, φέρεται να υποστήριξε αρχικά ότι και οι δύο είχαν δεχθεί επίθεση από τέσσερις κουκουλοφόρους.
Στη συνέχεια, ωστόσο, παραδέχθηκε την εμπλοκή του στη δολοφονία, αποδίδοντας το κίνητρο σε οικονομικές διαφορές. Σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστήριξε, η 25χρονη του χρωστούσε περίπου 2.000 ευρώ.
Οι αρχές εξετάζουν με επιφύλαξη την εκδοχή αυτή και διερευνούν όλα τα πιθανά κίνητρα πίσω από την επίθεση, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως τι οδήγησε τον 27χρονο στην πράξη του.
Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης
Η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση κατέγραψε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματος της Πηνελόπης, μεταξύ άλλων στον θώρακα, τη ράχη, τον τράχηλο και το πόδι.
Τα ευρήματα αποτυπώνουν τη σφοδρότητα της επίθεσης, ενώ οι αρχές εξετάζουν και το ενδεχόμενο η δολοφονία να συνδέεται με την προηγούμενη σχέση του ζευγαριού, καθώς οι δύο είχαν χωρίσει περίπου έναν μήνα πριν.
Σημαντικό στοιχείο στην έρευνα αποτελεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, το γεγονός ότι ο 27χρονος είχε μεταβεί από το Αιγάλεω στην Ηγουμενίτσα, έχοντας μαζί του το μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.
Το στοιχείο αυτό εξετάζεται από τις αρχές στο πλαίσιο της διερεύνησης του ενδεχομένου προμελέτης, χωρίς να έχει μέχρι στιγμής αποσαφηνιστεί δικαστικά η συγκεκριμένη παράμετρος.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι ιατροδικαστικές εξετάσεις, προκειμένου να προσδιοριστούν με ακρίβεια όλες οι συνθήκες της δολοφονίας.
Η νοσηλεία και η απολογία του 27χρονου
Ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Φιλιατών, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες από τις δικαστικές αρχές για την υπόθεση. Ο ίδιος ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.
Κατά την ιατροδικαστική εξέταση του 27χρονου διαπιστώθηκαν τραύματα που φέρεται να είχε προκαλέσει ο ίδιος, κυρίως στο αριστερό τμήμα του θώρακα, κοντά στην καρδιά. Ένα από τα τραύματα είχε προκαλέσει βλάβη στον αριστερό πνεύμονα και χρειάστηκε παροχέτευση.
Μετά τη δολοφονία και τον αυτοτραυματισμό του, ο 27χρονος κάλεσε την αστυνομία και φέρεται να παρουσίασε αρχικά μια διαφορετική εκδοχή των γεγονότων, υποστηρίζοντας ότι είχε προηγηθεί επίθεση από αγνώστους. Αργότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της υπόθεσης, παραδέχθηκε την πράξη του.
Επιπλέον, αναφέρεται ότι μετά τη σύλληψή του κοιμήθηκε για περίπου τρεις ώρες. Η πληροφορία αυτή περιλαμβάνεται στα στοιχεία που εξετάζονται στο πλαίσιο της έρευνας, χωρίς να μπορεί από μόνη της να τεκμηριώσει τα κίνητρα ή την ψυχική του κατάσταση.
Το παρελθόν του κατηγορούμενου και τα σχέδια της 25χρονης
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 27χρονος ήταν άνεργος και είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις μικροκλοπών και οπαδικής βίας. Τα στοιχεία αυτά εξετάζονται στο πλαίσιο της συνολικής έρευνας για το προφίλ του κατηγορούμενου και τις συνθήκες της υπόθεσης.
Η 25χρονη Πηνελόπη, από την πλευρά της, φέρεται να προετοίμαζε τη μετακόμισή της στην Αθήνα, προκειμένου να ξεκινήσει μεταπτυχιακές σπουδές. Είχε ήδη ενημερώσει τον εργοδότη της για την αποχώρησή της από την εργασία, σχεδιάζοντας το επόμενο βήμα στη ζωή της.
Τα σχέδιά της διακόπηκαν με τον πιο βίαιο τρόπο, αφήνοντας πίσω τους ανθρώπους της και μια υπόθεση που εξακολουθεί να προκαλεί ερωτήματα.
Οι αρχές στρέφουν πλέον την προσοχή τους και στην ανάλυση των κινητών τηλεφώνων του ζευγαριού, αναζητώντας μηνύματα, κλήσεις και άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στη σχέση τους, στις τελευταίες επαφές τους και στα πραγματικά κίνητρα της δολοφονίας.
Σε βάρος του 27χρονου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο, ενδοοικογενειακή βία, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.
Στο τσαντάκι του, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρέθηκαν και τρία ηρεμιστικά χάπια τύπου Stedon.
Η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη, με τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές να αναζητούν απαντήσεις για τις συνθήκες που οδήγησαν στη δολοφονία της 25χρονης και να εξετάζουν κάθε στοιχείο που μπορεί να συμβάλει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.



