ΔιατροφήΕλλάδα

Μαστίχα. Το δάκρυ του σχίνου που δίκαια χαρακτηρίζεται και ως χιώτικος χρυσός

Η πολύτιμη φυσική ρητίνη που παράγεται μόνο στα Μαστιχοχώρια της Νότιας Χίου είναι γνωστή εδώ και 2500 χρόνια για τη μοναδικότητα και τα οφέλη της στην υγεία.
Αναγνωρίζεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ως φυσικό φάρμακο και χρησιμοποιείται όχι μόνο στην κουζίνα και την ποτοποιία αλλά και στη βιομηχανία των καλλυντικών.

Η μαστίχα έχει αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ μειώνει τα λιπίδια και τη γλυκόζη στο αίμα. Επίσης, σύμφωνα με έρευνες, σε συγκεκριμένη συγκέντρωση έχει αντικαρκινική δράση.  Έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά η ευεργετική της δράση κατά των παθήσεων του πεπτικού συστήματος και του έλκους αλλά και στην επούλωση τραυμάτων και ανάπλαση της επιδερμίδας. 

Τη βρίσκουμε στο εμπόριο σε πολλές μορφές, από κομμάτια κρυστάλλων μέχρι σκόνη και #μαστιχέλαιο. Ας επωφεληθούμε από τις θαυματουργές της ιδιότητες εντάσσοντάς την στο #ελληνικό_πρωινό και τη διατροφή μας!

Και φυσικά την απολαμβάνουμε παγωμένη σκέτη η σε κάποιο cocktail.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button