Διεθνή

Κραυγή αγωνίας από εγκλωβισμένους Έλληνες στο αεροδρόμιο λόγω κακοκαιρίας

Αν και οι πτήσεις ξεκίνησαν ξανά από τις 6:00 π.μ τοπική ώρα αναμένονται και πάλι διακοπές στην εναέρια κυκλοφορία όπως έγραψε στην ιστοσελίδα του το αεροδρόμιο του Μονάχου, το δεύτερο μεγαλύτερο στη Γερμανία μετά από αυτό της Φρανκφούρτης.

Πολυ μεγάλη είναι η ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών στο αεροδρόμιο του Μονάχου, λόγω του χιονιά που έπληξε το νότιο τμήμα της Γερμανίας με αποτέλεσμα την ακύρωση αρκετών πτήσεων.

Πολλοί Έλληνες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι για τρίτη μέρα, καταγγέλλουν ότι «μας παράτησαν στο αεροδρόμιο» και «μας λένε να βρούμε ξενοδοχείο και να το πληρώσουμε από την τσέπη μας. Σε περίπτωση που βγούμε έξω από το αεροδρόμιο, δεν μπορούμε να ξαναγυρίσουμε».

«Κοιμόμαστε πάνω σε καρέκλες, πάνω στα πλακάκια, είμαστε οικονομικά χάλια», αναφέρουν.

Συνολικά είμαστε σίγουρα πάνω από 100 Έλληνες στα δύο Terminal, που δεν μπορούμε να πάμε πουθενά, γιατί φοβόμαστε ότι αν ανοίξει κάποια πτήση για Ελλάδα δεν θα ενημερωθούμε

Μια Ελληνίδα που είχε τελικό προορισμό το Μάντσεστερ με ενδιάμεση στάση το Μόναχο, τόνισε: «Είναι ανήκουστο να μας εγκλωβίζουν εδώ πέρα και να μη μας βρίσκουν μια λύση να κοιμηθούμε, να κάνουμε ένα μπάνιο».

Είμαστε σε άσχημη κατάσταση, δεν έχουμε τίποτα αναφέρει άλλος Έλληνας επιβάτης. Λένε ότι δεν προβλέπεται να μας παρέχουν βανάκι για να πάμε σε κάποιο κατάλυμα, μας έδωσαν ένα voucher, ωστόσο ούτε δωμάτια υπάρχουν, ούτε τρόπος να πάμε σε κάποιο ξενοδοχείο, γιατί δεν είναι κοντά στο αεροδρόμιο».

«Η Πρεσβεία μας είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, γιατί είναι θέμα της εταιρείας. Θέλουμε να φύγουμε, δεν ξέρουμε πώς, δεν έχουμε τρόπο. Τόσες μέρες κοιμόμαστε στα πλακάκια, δεν έχουμε ούτε τα πράγματά μας», λέει εκφράζοντας την αγανάκτησή του και καταλήγει «Είμαστε σε άθλια κατάσταση και ψυχολογικά και σωματικά»!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button