ΕλλάδαΟμογένεια

Υποτροφίες σε φοιτητές Ιατρικής απο τον Παναμά για να βρεθούν στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού με επικεφαλής τον κ Γιάννη Χρυσουλάκη στηρίζει σταθερά και προβάλλει πρωτοβουλίες των Αρχών μας στο εξωτερικό, οι οποίες αναδεικνύουν τον πολύπτυχο ρόλο τους και ενισχύουν τις σχέσεις τους με την τοπική κοινωνία.

Συγχαρητήρια αξίζουν στον επίτιμο Πρόξενο της Ελλάδος στον Παναμά, κ. Σπύρο Σκληρό, ο οποίος σε συνεργασία με το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω και το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτου Ιατρών απένειμε υποτροφίες σε κορυφαίους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Παναμά.

Οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα επιστημονικό σχολείο για φοιτητές Ιατρικής που θα λειτουργήσει στην Κω φέτος το φθινόπωρο με στόχο την προαγωγή των αξιών της Ιπποκρατικής Ιατρικής και της ιατρικής αριστείας σε παγκόσμιο επίπεδο και μάλιστα στην πατρίδα του Ιπποκράτη, του πατέρα της Ιατρικής Επιστήμης. Το αξιέπαινο αυτό πρόγραμμα απευθύνεται σε αριστούχους φοιτητές Ιατρικής από 25 χώρες του κόσμου.

Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που φέρνει σε επαφή νέους επιστήμονες με την Ελλάδα .Ας μην ξεχνάμε ότι οι αρχαίοι Έλληνες εισήγαγαν τις έννοιες της ιατρικής διαγνώσεως και της ιατρικής ηθικής, ενώ συστηματοποίησαν την ιατρική τέχνη σε επιστήμη.

Αξίζουν πολλά συνχαρητήρια και στην πάντοτε πολύ «δραστήρια» Ελληνική κοινότητα του Παναμά και τον επίτιμο  Πρόξενο μας κ. Σπύρο Σκληρό.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button