ΑΠΟΨΕΙΣΔιατροφή

Το ρόδι δεν είναι απλά ένα φρούτο, είναι μια «υπερτροφή»…σπιτικές αλχημείες ομορφιάς με ρόδι

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη φύση!Κάθε καρπός κρύβει έναν συμβολισμό.  Το ρόδι, κρύβει μέσα του πανίσχυρες κόκκινες χάντρες υγείας μακροζωίας και ομορφιάς. 

Το ρόδι είναι σύμβολο της γονιμότητας, της ευημερίας, της ευκαρπίας και της καλοτυχίας. Εδώ και πολλούς αιώνες την ημέρα της Πρωτοχρονιάς η παράδοση θέλει να υποδεχόμαστε τον καινούριο χρόνο σπάζοντας ένα ρόδι στο κατώφλι της πόρτας για καλή τύχη.

Το ρόδι σαν αρχετυπικό σύμβολο που υπάρχει στις παραδόσεις πολλών αρχαίων λαών σπάει και στους γάμους για γονιμότητα, ευημερία και καλοτυχία στο νέο ζευγάρι και όχι μόνο στη χώρα μας.

Στην Κίνα συνηθίζεται να δίνεται ένα κεραμικό ρόδι ως γαμήλιο δώρο, ενώ οι Βεδουίνοι σπάνε ρόδια και τα ρίχνουν μέσα στη σκηνή των νεόνυμφων για να φέρουν γονιμότητα.

Επίσης επειδή το ρόδι – ακόμα και όταν είναι ξηρό εξωτερικά εσωτερικά οι σπόροι του είναι γεμάτοι χυμούς – συμβολίζει και έχει συνδεθεί τόσο με τη ζωή όσο και με το θάνατο.

Τα οφέλη του ροδιού

Αυτό το φρούτο θεωρείται υπερτροφή, λόγω των πολυάριθμων ιδιοτήτων που προσφέρει στον οργανισμό. Είναι συμπύκνωμα βιταμινών (Α, Β, C και Ε), μετάλλων (κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο) και ιχνοστοιχείων (ψευδάργυρος, χαλκός και μαγγάνιο). Χωρίς να ξεχνάμε την περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά λέγεται ότι έχει πολυάριθμα οφέλη για τις καρδιαγγειακές παθήσεις, την υπέρταση και τη χοληστερόλη.

Ο χυμός του ροδιού φαίνεται να έχει καρδιοπροστατευτική δράση, καθώς μελέτες δείχνουν ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα, μειώνει την αρτηριακή πίεση (συγκεκριμένα τη συστολική) και εμποδίζει την οξείδωση της κακής χοληστερόλης (LDL).Επίσης, τα συστατικά που περιέχει ο χυμός ροδιού του προσδίδουν αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές δράσεις.

Προλαμβάνει την αρθρίτιδαΤο ρόδι μπορεί να μειώσει τη βλάβη του χόνδρου καταπολεμώντας το ένζυμο που το κάνει. Το ρόδι έχει επίσης την ικανότητα να μειώνει τη φλεγμονή.

Βελτιώνει τη μνήμη Σε μελέτη που διεξήχθη άτομα που είχαν πρόβλημα με τη μνήμη τους έπιναν 237 ml χυμό ροδιού κάθε μέρα. Μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, παρατηρήθηκε μεγάλη βελτίωση στη λεκτική και οπτική τους μνήμη.

Λειτουργεί σαν μάσκα οξυγόνου.Το ρόδι βοηθά στην άντληση του επιπέδου του οξυγόνου στο αίμα μας. Λόγω των αντιοξειδωτικών που υπάρχουν στο ρόδι, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, μειώνει τη χοληστερόλη και αποτρέπει την πήξη του αίματος.

Δεν υπάρχει έρευνα που να μην αποθεώνει το ρόδι! Στην κοσμετολογία χρησιμοποιείται φανατικά από τα αρχαία χρόνια καθώς δεν αναπλάθει και αναζωογονεί απλώς το δέρμα κάνοντας τις ρυτίδες μας να υποχωρούν, αλλά και προλαμβάνει το επερχόμενο γήρας με την μέθοδο της αστραπής! 

Τι περιέχουν οι σπόροι του;

Οι σπόροι του είναι βάλσαμο για τον οργανισμό μας. Οι ξεχωριστές αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ροδιού μπορούν να μάς χαρίσουν μακροζωία αλλά και μοναδική λάμψη. Εκτός από την κουζίνα, το ρόδι πρέπει να έχει τη δική του θέση και στο ντουλαπάκι με τα καλλυντικά. Δεν υπάρχουν συγγραφείς βοτανολόγοι ή αισθητικοί, που δεν έχουν αφιερώσει σελίδες επί σελίδων στα προσωπικά τους βιβλία και στις έρευνες τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι σπόροι του ροδιού είναι ένα πανάκριβο καλλυντικό. Προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση και αναζωογονούν την επιδερμίδα. Τα έλαια του, είναι ιδαίτερα αποτελεσματικά στην προστασία μας, από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου απαλλάσσοντας μας από την φθορά που προκαλεί. Ακόμη αποτελεί ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό καθαριστικό καλλυντικό της επιδερμίδας μας. Με τους σπόρους του ροδιού, μπορούμε να κάνουμε τέλεια απολέπιση και να ενυδατώσουμε το δέρμα μας σε βάθος.

Σπιτικές αλχημείες ομορφιάς 

Πως θα εξαφανίσετε τις κηλίδες του δέρματος μειώνοντας παράλληλα και τις ρυτίδες;

Είναι πολύ απλό. Θα αναμίξετε χυμό ροδιού με ίση ποσότητα ελαιολάδου (π.χ.1 κουταλάκι του γλυκού χυμό από ρόδι με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο) και θα το απλώσετε στις περιοχές που εντοπίζεται το πρόβλημα. Με συστηματική χρήση, θα δείτε το δέρμα σας ανανεωμένο ενώ οι δερματικές κηλίδες θα εξαφανιστούν! Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η περιεκτικότητα του χυµού του ροδιού σε αντιοξειδωτικά, είναι τρεις φορές υψηλότερη από το πράσινο τσάι και το κόκκινο κρασί! Μάλιστα, ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος. Βιταμίνες A,C,E, σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες αλλά και αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως τανίνες, πολυφαινόλες , ανθοκυανίνες και τόσα ακόμα πολύτιμα συστατικά, κατατάσσουν το ρόδι στις σούπερ τροφές αλλά και στα σούπερ καλλυντικά!

Τόνωση


Ποτίστε ένα βαµβάκι µε λίγο χυµό ροδιού, περάστε το πρόσωπό σας και ξεπλύνετε µε δροσερό νερό.

Απολέπιση προσώπου και σώματος
Αναμείξτε σε ένα μπολ  σπόρους ροδιού και μισό φλιτζάνι ζάχαρη. Διαλύστε τα όσο μπορείτε με ένα κουτάλι. Προσθέστε 2 κουταλάκια έλαιο αβοκάντο ή κνήκου και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας κι ανακατέψτε.

Λάµψη

Αναµείξτε 2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους από ρόδι µε 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι και 1 κουταλιά της σούπας χυµό ρόδι. Απλώστε τη µάσκα στο πρόσωπο, αφήστε για 5 λεπτά και ξεπλύνετε µε δροσερό νερό. Εναλλακτικά αναµείξτε µισό ρόδι µε 2 κουταλάκια του γλυκού αµυγδαλέλαιο και µισή κουταλιά της σούπας µέλι. Αφήστε για 15 λεπτά και ξεπλύνετε.

Ένα μεσαίου μεγέθους ρόδι μας παρέχει γύρω στις 100 θερμίδες.

👉ακολουθήστε την σελίδα μας στο Facebook  για περισσότερη ενημέρωση και όλα τα θέματα  που αφορούν την επικαιρότητα  https://www.facebook.com/enjoynews.gr/

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button