ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε τυπικό κλίμα η συνάντηση Τζο Μπάιντεν- Ερντογάν

«Άνθρακες ο θησαυρός» για τις απαιτήσεις της Τουρκικής πλευράς για τον εξοπλισμό.

Σε  τυπικό κλίμα  σε σχέση με τις προσδοκίες της Τουρκίας εξελίχθηκε η πολυαναμενόμενη εκ μέρους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν χθες Τετάρτη 29/06.

Ο Ερντογάν εκτός απο κάποια χαμόγελα για τις απαραίτητες φωτογραφίες δεν κατάφερε να αποσπάσει ούτε μια δημόσια αναφορά σχετικά με τα F16 .

Το ζήτημα των   F16 «καίει» την Τουρκία

Η Τουρκία είναι  εμφανώς εκνευρισμένη .Ο λόγος φυσικά είναι ο εξοπλισμός του στόλου της Πολεμικής μας Αεροπορίας με τα υπερσύγχρονα γαλλικά Rafale αλλά και το αίτημα της Ελλάδας στις ΗΠΑ για τα F-35 έχει ήδη υπογραφεί .Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα αιτείται να δεσμευθεί μια μοίρα 20 μαχητικών F-35 και άλλων 20 σε δεύτερη φάση.

Ο ρόλος του Κογκρέσου

Για να ικανοποιηθεί το τουρκικό αίτημα πρέπει να περάσει από το Κογκρέσο το οποίο έχει εξαιρετικά βαρύνοντα ρόλο σε ζητήματα εξοπλισμών .

Μετά την πρόσφατη ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού τα μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου  έχουν πλέον πλήρη γνώση των αναθεωρητικών βλέψεων του Ερντογάν και της προκλητικής ως και επιθετικής στάσης του στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ικανοποίηση προκάλεσε στην ελληνική αποστολή και η σύσταση Μπάιντεν στον Ερντογάν να διατηρηθεί η σταθερότητα στο Αιγαίο.

Πάντως διπλωματικές πηγές  αναφέρουν : «Μια απομονωμένη Τουρκία είναι μια επικίνδυνη Τουρκία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button