ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πλεύρης: Τρεις μήνες περιθώριο στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν -μετα ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης

«Το μέτρο για υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών μπορεί να γίνει μόνιμο»,  ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής  ο υπουργός  υγείας κ Θάνος Πλεύρης κάνοντας λόγο για τρίμηνο περιθώριο εμβολιασμού.

Ο κ Πλεύρης εξήγησε ότι η κυβέρνηση παρέτεινε το μέτρο της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών μέχρι 31 Μαρτίου, αλλά τους προέτρεψε να εμβολιαστούν καθώς η κυβέρνηση εξετάζει τη μονιμοποίηση του μέτρου, που θα τους οδηγούσε εκτός ΕΣΥ.

«Από το Σεπτέμβρη και μετά ακολουθήθηκε μία τακτική για υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε κάποιες κατηγορίες. Υπήρξε υποχρεωτικότητα στο υγειονομικό προσωπικό προκειμένου να συνεχίσουν να βρίσκονται στην εργασία τους και να μην μπουν σε αναστολή εργασίας. Η πανδημία μας δείχνει ότι το μέτρο αυτό πρέπει να συνεχιστεί και γι’ αυτό στο νομοσχέδιο που βλέπετε έχει δοθεί παράταση της επανεξέτασης του μέτρου και μέχρι τις 31 Μαρτίου που θα ισχύει δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους όσοι γιατροί, νοσηλευτές και υγειονομικό προσωπικό δεν εμβολιαστεί»,

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button