ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο δήμαρχος της Πάρου Μάρκος Κωβαίος δηλώνει στο enjoynews.gr :Η Παρος ασφαλής τουριστικός προορισμός για όλο το καλοκαίρι

Αποκλειστική συνέντευξη

ΠΑΡΟΣ: ΕΝΑΣ ΑΣΦΑΛΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 

Ο δήμαρχος Πάρου κ Μάρκος Κωβαίος μιλάει στο enjoynews.gr και μας δίνει πληροφορίες σχετικά με το άνοιγμα της Τουριστικής σεζόν στο όμορφο νησί των Κυκλάδων που είναι ένας απο, τους πιο αγαπημένους προορισμούς για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Κύριε Δήμαρχε σε λίγες μέρες ανοίγει επίσημα η τουριστική αγορά , σε αυτή την περίεργη χρονιά πόσο έτοιμο είναι το νησί να υποδεχθεί το τουριστικό κοινό .

Ο Δήμος Πάρου έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας που εγγυώνται τη δημόσια υγεία στη φετινή τουριστική περίοδο που μόλις ξεκίνησε, ώστε ο επισκέπτης να αισθάνεται και να είναι ασφαλής. Χάρη και στον υψηλότατο βαθμό ευθύνης που έχουν επιδείξει όλον αυτόν τον καιρό οι κάτοικοι της Πάρου, έχουμε κατορθώσει το νησί να παρουσιάζει ελάχιστη επιδημιολογική επιβάρυνση, με αμελητέα κρούσματα, για μεγάλο, παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Είμαστε σε διαρκή συνεννόηση με το τοπικό Κέντρο Υγείας, συμμορφωνόμαστε όλοι με τα επίσημα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις κατευθύνσεις που δίνει και πρόκειται να ακολουθήσει η Πολιτεία, ενώ προχωράμε ταχέως και το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Οι κάτοικοι ανταποκρίνονται με προθυμία και εκτιμάμε ότι μετά και την πρωτοβουλία της κυβέρνησης Γαλάζια Ελευθερία που επιταχύνει τις διαδικασίες, στην αρχή του καλοκαιριού, τον πρώτο μήνα, θα έχουμε πετύχει η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού της Πάρου να έχει εμβολιαστεί πλήρως.

—Οι δομές υγείας στο νησί σήμερα θεωρείται ότι θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε πιθανά κρούσματα κορωνοϊού;

Ναι. Σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας το νησί μπορεί να ανταποκριθεί μέσω τουΚέντρου Υγείας του που βοηθήσαμε κι εμείς ως Δήμος να εξοπλιστεί καταλλήλως. Επίσης, έχουν διαμορφωθεί ειδικοί χώροι υποδοχής και βραχείας φιλοξενίας  περιστατικών. Για τα πιο σοβαρά περιστατικά, που ενδεχομένως απαιτήσουν νοσηλεία, αναλαμβάνει το σύστημα διακομιδών του ΕΚΑΒ

-Ο Δήμος τι μέτρα σκέπτεται να εφαρμόσει μετά το άνοιγμα του τουρισμού . Σας ρωτώ για πιθανά κλιμάκια του δήμου να κάνουν rapid tests κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου;

Ακολουθούμε το σχεδιασμό της Πολιτείας για τα νησιά και πιστεύουμε ότι ο σχεδιασμός αυτός είναι υπερ-αρκετός. Εμείς από την πλευρά μας, θέτουμε όλες μας τις υπηρεσίες και τις δυνάμεις για την υποστήριξη του κρατικού σχεδίου και την προάσπιση των μέτρων αυτών.

Συνεργαζόμαστε με τα αρμόδια όργανα ελέγχου τόσο κεντρικά όσο και τοπικά, ώστε να υπάρχει αποτελεσματικός έλεγχος τήρησης των πρωτοκόλλων της πολιτείας, εφαρμόζουμε τακτικό πρόγραμμα απολυμάνσεων σε δημοτικά κτήρια, κρατικές υπηρεσίες, αλλά και σε όλους σχεδόν τους δημόσιους χώρους του Δήμου, βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους επαγγελματίες του νησιού όσον αφορά την τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων, τις άδειες χρήσης κοινοχρήστων χώρων και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ επιπλέον συνεργαζόμαστε με τον ΕΟΔΥ, κλιμάκια του οποίου πραγματοποιούν σε σταθερή βάση πλήθος rapid test και ιχνηλάτηση επαφών όπου κριθεί απαραίτητο.

Οι κάτοικοι της Πάρου ήταν ανέκαθεν ιδιαίτερα φιλόξενοι , σήμερα λόγω κορονοϊού υπάρχει φόβος στο να υποδεχθούν επισκέπτες εν όψει της τουριστικής σεζόν ;

Η ανησυχία και ο φόβος των συνανθρώπων μας εξαιτίας της πρωτόγνωρης κατάστασης που έχει δημιουργήσει για όλους η πανδημία, είναι λογικό να υπάρχει και είναι δίχως αμφιβολία δικαιολογημένη.

Από την πλευρά μας αφουγκραστήκαμε έγκαιρα τις αγωνίες της τοπικής κοινωνίαςκαι λάβαμε γρήγορα μέτρα για να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ ασφαλείας για τους συμπολίτες μας, οι οποίοι αντιλαμβάνονται την προσπάθεια μας και την αναγνωρίζουν. Ως αποτέλεσμα, κατορθώσαμε το νησί να είναι καθαρό από κρούσματα.

Μετά και την ανακοίνωση του κρατικού σχεδίου «Γαλάζια Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του ενήλικου πληθυσμού των νησιών νωρίτερα από την υπόλοιπη Ελλάδα, θεωρώ  πλέον πως ο φόβος έδωσε τη σκυτάλη στην αισιοδοξία και όλοι πλέον ατενίζουν με ελπίδα και ασφάλεια τη φετινή τουριστική σεζόν.

Η Πάρος είναι ένας αγαπημένος «προορισμός» για Έλληνες και ξένους τουρίστες πώς πιστεύετε ότι θα εξελιχθεί η φετινή σεζόν στο νησί με τα σημερινά δεδομένα;

Πράγματι η Πάρος τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται σε έναν πολύ σημαντικό τουριστικό προορισμό, καταγράφοντας ρεκόρ στην τουριστική κίνηση, τις επενδύσεις στο νησί και παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Tο νησί τα πήγε πολύ καλά από πλευράς τουριστικής κίνησης συγκριτικά με άλλα δημοφιλή νησιά που είδαν τον Ιούλιο του 2020 τουριστική πτώση πολύ μεγαλύτερη του 50%, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και από τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου – Αντιπάρου αλλά και από τη ζήτηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για το νησί. Ως αποτέλεσμα, αναδείχτηκε το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2020, σύμφωνα με το περιοδικό Travel + Leisure.

Για φέτος, όλοι οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες του τουρισμου προετοιμάζονται πυρετωδώς και είναι αισιόδοξοι για μια καλύτερη χρονιά από την περσινή που, παρά τις αντιξοότητες, καταφέραμε να την κρατήσουμε σε ικανοποιητικά επίπεδα, συγκριτικά με άλλες περιοχές.

Μέχρι στιγμής, τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι θετικά και αισιόδοξα προς την κατεύθυνση αυτή. Θέλουμε λοιπόν και έχουμε βάσιμες ελπίδες να πιστεύουμε ότι αυτή η τουριστική περίοδος θα εξελιχθεί ομαλά και θα κλείσει με θετικό πρόσημο.

Σήμερα με ένα μήνυμα του ο Δήμαρχος Πάρου χαιρέτισε  την επανεκκίνηση του τουρισμού :

Στην Πάρο Ανοίγουμε Πανιά! 

Επανεκκίνηση του τουρισμού από σήμερα σε όλη την Ελλάδα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον covid-19 και στην Πάρο είμαστε πανέτοιμοι για τη νέα σεζόν:

25% περίπου του ενήλικου πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί. Το σύνολο θα έχει εμβολιαστεί εντός του Ιουνίου στο πλαίσιο του προγράμματος της κυβέρνησης «Γαλάζια Ελευθερία»
Εστιατόρια, μπαρ, καφέ, beach bar είναι πλέον ανοιχτά με υγειονομικά πρωτόκολλα για το προσωπικό
Μουσεία και πολιτιστικοί χώροι είναι επίσης ανοιχτοί
Οργανωμένες παραλίες έχουν ξεκινήσει ήδη τη λειτουργία τους

Μέτρα σε ισχύ:

Επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης νόσησης ή μοριακού τεστ PCR ή selftest με δήλωση στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr για όλους όσους μεταβαίνουν στην Πάρο είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο και είναι άνω των 5 ετών.
Απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 12:30 τη νύχτα

Καθώς η Πάρος αποτελεί δημοφιλή προορισμό και για την τέλεση βαφτίσεων, γάμων και άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων, υπενθυμίζεται ότι από τις 31 Μαΐου ανοίγουν επίσης και οι χώροι δεξιώσεων με ανώτατο όριο συμμετεχόντων τους 100.

Πανέτοιμη και πανέμορφη η Πάρος περιμένει κι εφέτος τους επισκέπτες της, Έλληνες και ξένους, για ένα καλοκαίρι που θα ξορκίσει όλα τα δεινά των τελευταίων μηνών και θα δημιουργήσει νέες αναμνήσεις που θα μείνουν για πάντα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button