Ελλάδα

Μαζική φυγή από τα αστικά κέντρα το πρώτο Σαββατοκύριακο «ελευθερίας»

Το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά από έξι μήνες που επιτρέπονται οι μετακινήσεις ήταν λογικό να έχει αυξημένη κίνηση από όλους όσους ήθελαν να μετακινηθούν  .

Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι περισσότεροι κάτοικοι των αστικών κέντρων – ιδίως της Αττικής – ήταν η… εξόρμηση προς τα εξοχικά η τα πατρικά τους σπίτια στον τόπο καταγωγής τους είτε αυτά βρίσκονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, είτε σε νησιά.

Φυσικά πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η μετακίνηση στα νησιά μας .

Σύμφωνα με πληροφορίες , συνολικά χθες Σάββατο πραγματοποιήθηκαν 29 δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.

Η πληρότητα στα πλοία με καμπίνες αυξήθηκε στο 85% και στο 80% χωρίς καμπίνες. Μποτιλιάρισμα σημειώθηκε τόσο στα λιμάνια όσο και στις εθνικές οδούς.

Με ποιο τρόπο μπορείτε να ταξιδέψετε στα νησιά.

Για τα ταξίδια προς τα νησιά, με εξαίρεση τη Λευκάδα, τη Σαλαμίνα και την Εύβοια, απαιτείται «Green Pass» Αυτό περιλαμβάνει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο εκδίδεται 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση, είτε PCR test 72 ωρών ή Rapid Test 24 ωρών ή Self Test 24 ωρών. Αποδεκτή είναι και η βεβαίωση νόσησης, έχοντας εκδοθεί 2 μήνες μετά τη νόσηση και έχει ισχύ για εννέα μήνες.

Ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά από τις ακτοπλοϊκές αλλά και τις αεροπορικέςεταιρίες, ενώ υπόχρεοι είναι όλοι οι ταξιδιώτες, Έλληνες και αλλοδαποί, άνω των 5 ετών.
Το
self-test θα πρέπει να δηλώνεται στη σχετική πλατφόρμα selftesting.gov.gr, ενώ το PLF θα συνεχίσει να ισχύει για τους εισερχόμενους τουρίστες στη χώρα.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button