ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η πρόταση μομφής κατα του Προέδρου Τράμπ έχει σκοπό να του αφαιρέσει κάθε δικαίωμα υποψηφιότητας στις εκλογές του 2024

Χθες κατατέθηκε από την Βουλή των αντιπροσώπων στις  ΗΠΑ πρόταση μομφής για αποπομπή του απερχόμενου Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ!  Η είδηση αποτελεί πρώτο θέμα στην παγκόσμια επικαιρότητα ,πόσο σίγουρο όμως είναι να γίνει αποδεκτή;

Υπάρχει η εξής διαδικασία:

  • Θα πρέπει πρώτα να συνεδριάσει  η Βουλή και αυτό να γίνει με την διαδικασία fast truck  αύριο η μεθαύριο .
  • Θα πρέπει να ψηφίσουν τα 2/3 του κοινοβουλίου υπέρ που ενδεχομένως  είναι εφικτό να γίνει αφού είναι ελεγχόμενο από τους δημοκρατικούς .
  • Στην συνέχεια θα πρέπει να περάσει από την Γερουσία , εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι ο ηγέτης της Γερουσίας των Ρεπουμπλικάνων  κος Μιτς Μακονελ έχει δηλώσει ότι δεν θα συνεδριάσει πριν της 19 Ιανουαρίου , όμως ας υποθέσουμε ότι γίνεται η συνεδρίαση , εκεί θα πρέπει πάλι να εγκριθεί από τα 2/3 της γερουσίας .
  • Η σύνθεση της γερουσία αποτελείται από 100 Γερουσιαστές με τους ρεμπουμπλικανους να έχουν την πλειοψηφία. Οπότε τα 2/3 είναι 67 γερουσιαστές με τους δημοκρατικους να έχουν 46 και δυο ανεξάρτητοι σύνολο 48 , μπορεί να βρεθούν 19 γερουσιαστές από την πλευρά του Τραμπ να το στηρίξουν ;

Αποπομπή Τράμπ

Φαίνεται πολύ δύσκολο ! Η Πελόζι και το επιτελείο των Δημοκρατικών δεν το γνωρίζουν   ;

Μα φυσικά το γνωρίζουν ,όμως  εδώ δεν συζητάμε για ένα ακόμη επικοινωνιακό τρυκ η αλλά ένα νέο  σενάριο , ότι μετά από 100 μέρες θητείας του Τζο Μπαιντεν να επανέλθουν με μια νέα πρόταση μομφής όπου εκεί δικαιολογημένα θα επικυρωθεί όντας ελεγχόμενη την Βουλή των αντιπροσώπων και τη Γερουσία .Η ουσία  βρίσκεται στο γεγονός ,πως αν πετύχουν να υπερψηφιστεί και να επικυρωθεί η πρόταση μομφής στον απερχόμενο Αμερικανό Πρόεδρο  του αφαιρείται το δικαίωμα υποψηφιότητας του κ Τράμπ στις  εκλογές του 2024 ! Και πολλά απο τα δικαιώματα του ως «πρώην» πρόεδρος των ΗΠΑ .

Ο χρόνος θα δείξει

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button