Διεθνή

Πολλά ερωτηματικά για τον αποκλεισμό Τράμπ απο το Twitter

Tο γεγονός ότι τα social media «κουμαντάρουν» τις ζωές μας είναι γεγονός .Η δύναμη των social media έχει πάρει τα τελευταία χρόνια τεράστιες διαστάσεις όχι απλώς με την ύπαρξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης , αλλά με την εξέλιξη αυτών ως προς τις δυνατότητες να παρουσιάζουν απόψεις «ελεύθερα» και με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους κρατώντας ίσες αποστάσεις.

Το Twitter ανέστειλε μόνιμα τον λογαριασμό του Τραμπ εξαιτίας του «κινδύνου» να προχωρήσει «σε περαιτέρω υποκίνηση βίας».

Η διεύθυνση του Twitter, του βασικού του εργαλείου πολιτικής επικοινωνίας, έθεσε σε μόνιμη αναστολή τον λογαριασμό του (@realDonaldTrump)

Ο ιστότοπος με τα 88 εκατομμύρια ακολούθους, το Twitter, ηταν η πλατφόρμα που προτιμούσε ο Τραμπ: μέσω αυτού έκανε πολιτικές ανακοινώσεις, εξαπέλυε κεραυνούς εναντίον πολιτικών του αντιπάλων ή μέσων ενημέρωσης καθημερινά.

Όταν λοιπόν μια από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες , το Twitter μπλόκαρει τον λογαριασμό του Προέδρου Τράμπ μετα τα θλιβερά γεγονότα της περασμένης εβδομάδας στο Καπιτώλιο ίσως θα έπρεπε να  κρατούσε την ίδια τακτική απέναντι σε άλλους ηγέτες όπως ο Kim Jong -un , της πολύπαθης Β.Κορέας ,του προέδρου Ερντογάν της Τουρκίας η και του Προέδρου Αλίεφ του Αζερμπαιζαν .

Η απάντηση :«δεν θα μας φιμώσουν» κρύβει την ουσία του προβλήματος.

Μήπως τελικά κουμάντο κάνουν οι CEO των social media και όχι οι πολιτικοί?Δεν θα πρέπε να υπάρχει ίση αντιμετώπιση ? και ελευθερία λόγου στους χρήστες ?

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button