ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Φωτογραφίες απο τις γειτονιές της Αθήνας με χιόνι

Κλέαρχος Μαρουσάκης:θα ακολουθήσουν έντονες χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες

Η Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έπληξε με σφοδρή χιονόπτωση  την Αττική όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι .Πολλές γειτονιές σήμερα το πρωί ντυθήκαν στα λευκά.Η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε το εκτιμώμενο ύψος χιονιού σε Αττική, Εύβοια και Στερεά:

Στην Αττική, το ύψος του χιονιού υπολογίζεται στα 10-30 εκατοστά, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα το ύψος του χιονιού αναμένεται να φτάσει τα 40-60 εκατοστά. Στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού, τοπικά εκτιμάται ότι θα σημειωθούν έως και 20-40 εκατοστά χιονιού. Εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειότερα τμήματα, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν έως και 10 εκατοστά χιονιού, ενώ μικρότερες πιθανότητες για κάποια χιονόστρωση υπάρχουν στα πιο κεντρικά και νότια τμήματα του λεκανοπεδίου.

Στην Εύβοια, όπου αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, είναι πιθανό να σημειωθούν έως 60-80 εκατοστά χιονιού, ενώ και σε πεδινές περιοχές αναμένεται χιονόστρωση στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Στην υπόλοιπη Ανατολική Στερεά, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται σε τμήματα της Βοιωτίας όπου αναμένονται έως και 20 – 40 εκατοστά χιονιού σε πεδινά τμήματα, ενώ και στα ανατολικότερα τμήματα της Φθιώτιδας αναμένονται 10-20 εκατοστά χιονιού. Τα σημαντικότερα ύψη χιονιού αναμένονται κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Ας δούμε σήμερα το πρωί πως έδειχναν περιοχές της Αττικής όπως τις έχουν φωτογραφίσει οι Αθηναίοι .

Μαρούσι

Αργυρούπολη

Άνω Γλυφάδα
Αττικό Nοσοκομείο τα ξημερώματα

Λεωφόρος Κηφισίας νωρίς το πρωί

Νεάπολη Νίκαιας
Κάτω Ηλιούπολη

Λεωφόρος Κατεχάκη

Σύμφωνα  με τη νέα έκτακτη πρόγνωση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη, τις επόμενες ώρες αναμένονται ακόμη πιο ισχυρές χιονοπτώσεις αλλά και χιονοστρώσεις.

Σύμφωνα με τη νέα πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα ακολουθήσουν έντονες χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες και σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες θα οδηγούν σε χιονοστρώσεις.

Πηγή φωτο:Forecast Weather Greece

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button