Ελλάδα

Το Μετρό πηγαίνει στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος – οι νέοι σταθμοί

O Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής προανήγγειλε μια νεα γραμμή του μετρό που θα συνδέσει το Θησείο με το Κέντρο Πολιτισμό Σταύρος Νιάρχος.

Όπως ανακοίνωσε το το οποίο έργο θα έχει μήκος περίπου 5 χλμ.θα  δημοπρατηθεί σε περίπου δύο χρόνια, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη χάραξης, με τη δημιουργία ενός υπόγειου κλάδου της γραμμής 1 μέσω διακλάδωσης μετά τον σταθμό Θησείου.

Θα γίνουν 4 νέοι σταθμοί :Άνω Πετράλωνα, Πλατεία Δαβάκη, Λόφος Φιλαρέτου και το Κέντρο Πολιτισμού, με τον εκτιμώμενο προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται στα 450 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά την χρηματοδότηση του έργου, ο Κώστας Καραμανλής υπογράμμισε με βεβαιότητα πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα διότι τα έργα μετρό τα προκρίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα στηρίζει η ΕΤΕπ.

Η νέα αυτή γραμμή  ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου και αφορά την μεγάλη ανάγκη σύνδεσης των μέσω σταθερής τροχιάς με το ΚΠΣΙΝ, το οποίο εκτιμάται ότι δέχεται κοντά στους 20.000.000 επισκέπτες τον χρόνο.

Εφόσον το έργο ολοκληρωθεί θα είναι η πρώτη επέκταση της γραμμής του ΗΣΑΠ από το 1957, όταν και έφτασε στην Κηφισιά, όπως και η πρώτη επέκταση γραμμής μέσω διακλάδωσης στο δίκτυο Μετρό της πρωτεύουσα.

Σχετικά με τη Γραμμή 4, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερης κλίμακας έργο μετρό στην Αθήνα από τότε που κατασκευάστηκε η βασική γραμμή.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε το γεγονός ότι «καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε το έργο και να ξεκινήσει, να έχουν στηθεί παντού εργοτάξια, είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία.»

Ο «μετροπόντικας» έχει έρθει, οι πρόδρομες εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και είναι όλα έτοιμα για την εκκίνηση του κυρίως έργου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button