ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δωρεάν ασύρματο internet σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία από την COSMOTE σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού


Η Ελλάδα είναι μια χώρα που δικαιούται να είναι περήφανη για την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της. Μνημεία πολιτισμού άμεσα συνδεδεμένα με την ελληνική ιστορία βρίσκονται σχεδόν σε κάθε γωνιά της χώρας μας, προσελκύοντας κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Πλέον, μία επίσκεψη σε έναν πολιτιστικό χώρο μπορεί πλέον να μην περιορίζεται σε μια απλή περιήγηση καθώς τα τελευταία χρόνια, τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία έχουν ανοίξει ένα νέο «παράθυρο» πρόσβασης και αλληλεπίδρασης για όλο και περισσότερους επισκέπτες.

Η χρήση της τεχνολογίας και του internet σε μουσεία και εκθεσιακούς χώρους μπορεί να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία των επισκεπτών μέσω ηχητικών περιηγήσεων (audiotours), εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality), κάθε λογής διαδραστικών δραστηριοτήτων, ακόμα και με τη βοήθεια των κοινωνικών δικτύων.

Στο πλαίσιο αυτό, η COSMOTE, με όχημα την τεχνολογία, συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη προβολή του ελληνικού πολιτισμού και επεκτείνει τη συνεργασία της με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρέχοντας δωρεάν WiFi σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας μας, αναδεικνύοντας περαιτέρω την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Eχουν επιλεγεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού 25 σημεία υψηλού πολιτιστικού & ιστορικού ενδιαφέροντος, τα οποία θα “εξοπλιστούν” από την COSMOTE με δωρεάν WiFi καθιστώντας την περιήγηση για τους επισκέπτες κόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Κι αυτό γατί η ελεύθερη πρόσβαση σε ευρυζωνικό δίκτυο στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αναζητούν εύκολα πληροφορίες για τα μνημεία και να μοιράζονται την εμπειρία τους μέσω ίντερνετ και και κοινωνικών δικτύων. Παράλληλα, επιτρέπει στους αρμόδιους πολιτιστικούς φορείς να αναπτύσσουν νέους τρόπους ξενάγησης και φιλοξενίας του κοινού, για να προσφέρουν μία καλύτερη εμπειρία.

Σήμερα, η COSMOTE ήδη προσφέρει δωρεάν ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες σε δεκατρείς χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ συνεχίζει τη δημιουργία υποδομών και για άλλους δώδεκα, με τη συνολική επένδυση της εταιρείας να ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε η κ. Μενδώνη, «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τσαμάζ προσωπικά αλλά και στο πρόσωπό του το σύνολο των συνεργατών και των εμπλεκομένων σε αυτό το σπουδαίο πρόγραμμα της χορηγίας σε είδος εκ μέρους του Ομίλου ΟΤΕ για την παροχή δικτύου WiFi στους σημαντικούς Αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία μας. Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε εδώ και κάποια χρόνια, όμως αυτή τη στιγμή αναβαθμίζεται και επεκτείνεται σε 25 σημεία υψηλού πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.» Και συμπλήρωσε: «Με το WiFi στους αρχαιολογικούς χώρους θα τους παρέχουμε ψηφιακές υπηρεσίες. Είναι σημαντικό για τις Υπηρεσίες του Υπουργείου γιατί μέσω των υποδομών που προσφέρει ο ΟΤΕ, μπορούμε να εφαρμόσουμε διάφορες υπηρεσίες τηλεμετρίας, τηλεπισκόπησης ακόμη και την επέκταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, την οποία ούτως ή άλλως το Υπουργείο και ο αρμόδιος Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων έχουν σχεδιάσει και βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ δήλωσε: «H συνεργασία μας με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία για να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και να πολλαπλασιάσουμε τον αντίκτυπο της ιστορίας μας. Με τις υποδομές δικτύων νέας γενιάς και το δωρεάν internet, στέλνουμε εικόνα και ήχο από τα σημαντικότερα μνημεία σε όλον τον κόσμο, ενισχύοντας την εικόνα της σύγχρονης ψηφιακής Ελλάδας. Στην COSMOTE, στηρίζουμε τον πολιτισμό και την ιστορία μας, γιατί η γνώση τους αποτελεί πυξίδα για το μέλλον. Μόνο αν γνωρίζουμε τις ρίζες μας μπορούμε να ξέρουμε και πού πηγαίνουμε. Με τη θετική μας επίδραση στην κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον, δημιουργούμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους.»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button