Ελλάδα

Τα καταστήματα άνοιξαν με δριμύτατο ψύχος και η κίνηση τους προσπαθεί να «ζεστάνει» την αγορά


Με εκπτώσεις  και μεγάλες προσφορές άνοιξε σήμερα το λιανεμπόριο.
‘Ηδη απο το πρωί δεν έλειψαν, κάποιες μικρές ουρές έξω από καταστήματα με ρούχα καθώς λόγω των αυστηρότερων περιορισμών είναι μικρότερος ο αριθμός που επιτρέπεται στο εσωτερικό των επιχειρήσεων.

Ο «κόφτης» των 2 ωρών για την πραγματοποίηση αγορών δεν είμαστε σίγουροι ότι θα καλύψει το αγοραστικό κοινό αλλα σίγουρα είναι αναγκαίο να τηρηθεί για να μην επανέλθουμε και πάλι σε κλείσιμο του λιανεμπορίου όπως προειδοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Σήμερα άνοιξαν τα εμπορικά καταστήματα, τα κομμωτήρια, τα μανικιούρ-πεντικιούρ, τα ΚΤΕΟ κ.α.

Το σύνολο των εργαζομένων που επανέρχονται σήμερα στην εργασία τους είναι περίπου 140.000 .

Για τους πελάτες η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης, ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Aναλυτικά:

Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

– Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

– Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033, ενώ ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

– Το μήνυμα έχει διάρκεια 2 ωρών κατά την οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.

– Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button