ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Βασιλιάδες ,διάδοχοι και γαλαζοαίματοι που θα παραστούν στην κηδεία

Μάλλον ξεπεράσαν  τις αρχικές εκτιμήσεις οι συμμετοχές στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου  τη Δευτέρα στην Αθήνα, οι απαντήσεις στις προσκλήσεις ήταν θετικές από όλους τους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης, και οι περισσότεροι αποφάσισαν να εκπροσωπηθούν στο πιο υψηλό επίπεδο.

Η  οικογένεια του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου είχε άριστες σχέσεις με τις περισσότερες εκ των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης και ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός .

Με κάποιες από αυτές οι σχέσεις είναι συγγενικές (Ισπανία, Δανία) και με άλλες εξαιρετικά φιλικές (Σουηδία, Βέλγιο, Ολλανδία, Βρετανία), επομένως ήταν λογικό να αποφασίσουν να ταξιδέψουν στην Αθήνα για το τελευταίο «αντίο» την ερχόμενη Δευτέρα.

Το πρωτόκολλο υπαγορεύει ότι ο βασιλιάς Κάρολος παρίσταται σε κηδείες μόνο ηγετών κρατών, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει ιδιωτική επίσκεψη, αν και κάτι τέτοιο θεωρείται δύσκολο εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας που θα πρέπει να έχουν ληφθεί και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να γίνει η ανάλογη προετοιμασία.

Όπως φαίνεται θα μεταβεί στην Ελλάδα ο πρίγκιπας διάδοχος Ουίλιαμ, καθώς ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν νονός του και η πριγκίπισσα Άννα.

Θα παραστούν επίσης η Βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας, η Βασίλισσα  Μάξιμη, ο Βασιλιάς του Βελγίου, Φίλιππος, ο Κάρολος ΙΣΤ’ Γουσταύος της Σουηδίας, αλλά και ο Βασιλιάς της Νορβηγίας Χάραλντ Ε.,ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος, ο Αλβέρτος του Μονακό, ο Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας και πιθανότατα ο βασιλιάς του Μαρόκο.

Όσον αφορά τους γαλαζοαίματους με τίτλο αλλά χωρίς ενεργό βασίλειο θα παραστούν ,ο διάδοχος Αλέξανδρος και η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, η Μαργαρίτα απο την Ρουμανία, και ο τέως Βασιλιάς της Βουλγαρίας Συμεών.

Η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί απο αντιπρόεδρο τον κ Π.Πικραμένο και την υπουργό πολιτισμού Λ.Μενδώνη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button