Ελλάδα

Το Χαϊδάρι είχε αφαιθεί στη τύχη του…ο Δήμαρχος Ε.Ντηνιακός μας παρουσιάζει τα πλάνα του για την αναμόρφωση της πόλης.

O Δήμαρχος κ Βαγγέλης  Ντηνιακός  μίλησε στο enjoy news.gr και στον Μάνο Σταυριανό για θέματα που αφορούν την περιοχή.

Είσαστε σχεδόν δύο χρόνια στον δημαρχιακό θώκο ,πόσο  κοντά είσαστε σήμερα στους στόχους σας που είχατε θέσει για την ανάπτυξη του Χαϊδαρίου;

 Το Χαϊδάρι είναι εκ των πραγμάτων μια «πράσινη πόλη» θέλουμε να διαφυλάξουμε το πράσινο πιο συντεταγμένα .Ήδη τον Μάρτιο θα γίνει μία μεγάλη δενδροφύτευση και έχουμε εξασφαλίσει μια μεγάλη δωρεά απο το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο με το οποίο έχουμε κάνει ένα μνημόνιο συνεργασίας πάνω σε αυτόν τον σκοπό.Πολύ σημαντική είναι η τεχνογνωσία που μας δίνει το πανεπιστήμιο πάνω σε πολλά θέματα όπως π.χ στις δενδροφυτεύσεις

Μόλις ανέλαβα πήγα στις Βρυξέλλες στο Open day για τις πόλεις κοιτάζοντας να απορροφήσουμε κάποια κονδύλια .

Δυστυχώς λόγω της πανδημίας του κορονοϊού  τώρα όλα γίνονται διαδυκτιακά ,υπάρχει δρόμος και σίγουρα εμείς έχουμε βάλει τις βάσεις που πρέπει

Ο μεταρρυθμιστής του Χαϊδαρίου  ήταν ο Κυριάκος Ντηνιακός, πόσο βαρύ είναι  να κουβαλάει κανείς αυτό το όνομα  και να ηγείται του δήμου  σε μια τόσο δύσκολη εποχή όσο αυτής  της υγειονομικής κρίσης;

Η βιωματική μου  σχέση με τον δήμο ήταν αυτή που μ έκανε να ξεκινήσω αυτή τη προσπάθεια  μαζί με νέους και άξιους ανθρώπους  .Η κατάσταση που ζούμε με τον Covid κάνει πολλέα φορές τα πράγματα δύσκολα αλλά για μένα είναι σημαντικό να γίνεται μια σοβαρή και διαρκής προσπάθεια για την αναβάθμιση της πόλης μας που απαιτεί χρόνο  .Ζούμε  εδώ   με τις οικογένειες μας και θέλουμε ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης για τους πολίτες μας.

Έχουμε ξεκινήσει την Δημοτική Συγκοινωνία που ήταν αναγκαίο να γίνει .Αυτή τη στιγμή οι πολίτες μας δεν μετακινούνται πολύ όμως σίγουρα θα φανεί σύντομα πόσο σημαντικό είναι.

Επίσης έχουμε  ένα  γενικότερο σχέδιο για τα πεζοδρόμια του δημου  το οποίο θα υποβληθεί στο πρόγραμμα Τρίτσης   και το οποίο σίγουρα θέλει χρόνο να πραγματοποιηθεί και δεν είναι δυνατό να γίνει μέσα σε ένα η δυο χρόνια όπως είχα πει και προεκλογικά.Γενικά χρειαζόμαστε χρηματοδότηση απο,Ευρωπαϊκά κονδύλια για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε έναν μεγάλο όγκο υποδομών για τον Δήμο μας.

Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη του δήμου είχε πάει αρκετά πίσω αυτό οφείλεται στη γενικότερη οικονομική κρίση η ήταν θέμα οργάνωσης των διοικούντων;

Την τελευταία πενταετία η κατάσταση ήταν απελπιστική  με  τριτοκοσμικές συνθήκες στην καθαριότητα την οποία προσέξαμε και βελτιώσαμε απο την αρχή .

Έτσι με την καθαριότητα ,την Δημοτική συγκοινωνία και τον Ηλεκτροφωτισμό με νέα φώτα τύπου led σαν τους κυρίους στόχους μας αλλά και την αναβάθμιση περίπου 30 παιδικών χαρών μέχρι το καλοκαίρι δουλεύουμε να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης μας.

 

Πόσους κατοίκους έχει ο Δήμος Χαϊδαρίου;

Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς .Το θέμα δεν είναι πόσοι είναι εγγεγραμμένοι είναι αλλά πόσοι πραγματικά κατοικούν εδώ .Το πρόβλημα αυτό το διαπίστωσα ο ίδιος όταν πήγα να διεκδικήσω κονδύλια για τον Δήμος στις Βρυξέλλες .

Εγγεγραμμένοι με την τελευταία απογραφή είναι 47.000 με τα ρολόγια της ΔΕΗ και απο στοιχεία που έχουμε είναι στην πραγματικότητα άνω των 75.000   .

Είναι κρίμα να μην αποτυπώνεται ο πραγματικός αριθμός ο οποίος παίζει μεγάλο ρόλο σε επίπεδο χρηματοδοτήσεων .Τον επόμενο Σεπτέμβριο θα γίνει νέα απογραφή .

Ακόμη κ αν είμαστε πάνω απο 50000  θα ανέβουμε επίπεδο σε θέματα χρηματοδότησης και αυτό θα μας δώσει πολύ καλύτερες δυνατότητες.Αυτό δεν είναι  θέμα Δημοτικής αρχής αλλά του δήμου για να μπορεί να έχει τα καλύτερα δυνατά οφέλη  .

Τέλος σκοπός μας είναι να γινουν έργα ανάπλασης σε ανοιχτούς χώρους έτσι ώστε όταν αρθούν τα μέτρα για την κίνηση των πολιτών λόγω πανδημίας να μπορούν οι Δημότες μας να τ απολαύσουν.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button