Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση η 13χρονη μαθήτρια μετά την πτώση από σχολείο στο Χαϊδάρι – Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Απριλίου 2026 το πολύωρο χειρουργείο της 13χρονης μαθήτριας, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά όταν νωρίτερα την ίδια ημέρα έπεσε από τον πρώτο όροφο του 7ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί έδωσαν μάχη επί περίπου τέσσερις ώρες στο χειρουργείο, προκειμένου να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της ανήλικης. Η 13χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η κατάσταση της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη.
Η δήλωση του Μιχάλη Γιαννάκου
«Μόλις ολοκληρώθηκε το χειρουργείο. Το δεκατριάχρονο κοριτσάκι είναι θαύμα που ζει και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ιατρική ομάδα που το χειρούργησε, καθώς βρισκόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.
Έκανε ανακοπές μέσα στο χειρουργείο και οι γιατροί το επανέφεραν. Υποβλήθηκε σε κρανιεκτομή, αντιμετωπίστηκαν οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς και το κάταγμα στη βάση του κρανίου. Παράλληλα, αντιμετωπίστηκε χειρουργικά και ο αιμοθώρακας.
Ωστόσο, το παιδί έχει υποστεί πολύ σοβαρά τραύματα στον εγκέφαλο. Παραμένει σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ.
Η κατάσταση είναι λεπτό προς λεπτό. Πηγαίνουμε ώρα με την ώρα. Ζει από θαύμα.
Θα πρέπει να υπάρξει εισαγγελική έρευνα ώστε να διερευνηθούν τα αίτια του τραγικού συμβάντος. Παράλληλα, είναι σημαντικό γονείς, καθηγητές και δάσκαλοι να βρίσκονται πιο κοντά στα παιδιά και να επικοινωνούν περισσότερο μαζί τους».



