Ρετρό

8 Ιστορικά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας που άντεξαν στο χρόνο και μας χαρίζουν μέχρι σήμερα γεύσεις που αγαπάμε .

Αγαπημένα ζαχαροπλαστεία με παράδοση πολλών ετων που κρατήσαν την ποιότητα με αγνά υλικά και με δοκιμασμένες  συνταγές .Στοιχεία που τα έκαναν γνωστά και αγαπητά ώστε να άντεξουν  στον χρόνο αλλά και τον ανταγωνισμό.

Μεγάλωσαν γενιές και γενιές Αθηναίων, στάθηκαν δίπλα μας  με τις γλυκές τους γεύσεις σε μέρες γιορτής και μέχρι σήμερα εξακολουθούν μας «γλυκαίνουν».

Βάρσος-Κηφισιάς 1892

Ήταν 1892 όταν ο ιδρυτής της εταιρείας  Βασίλειος Χ. Βάρσος έφυγε από την Καστριώτισσα, Φωκίδος με τον αδελφό του και ήρθαν στην Αθήνα σε ηλικία των 16 και άνοιξαν  ένα κατάστημα παραγωγής γάλακτος στην γωνία των οδών Πανεπιστημίου και Σανταρόζα στην Αθήνα. Το 1922 αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο κέντρο της Κηφισιάς γιατί εκείνη την εποχή οι κάτοικοι της είχαν την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη

Ακόμη και σήμερα  μέσα στο ζαχαροπλαστείο τοπόσημο της Κηφησιάς υπάρχει η ανάμνηση μιας αστικής κομψότητας που έχει πια χαθεί.Εδώ θα γλυκαθείς με υπέροχους μπεζέδες θα γευτείς το παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο ενώ φεύγοντας θα πάρεις για το σπίτι τσουρεκάκια που μοσχομυρίζουν αλλά και κεσεδάκια με αυθεντικό ρυζόγαλο.
Κασσαβέτη 5, Κηφισιά/ 210 801 2472

Ασημακόπουλος 1915

Είναι το παλαιότερο ζαχαροπλαστείο στο κέντρο της Αθήνας που  βρίσκεται πάνω από έναν αιώνα στο ίδιο ακριβώς σημείο απο όπου ξεκίνησε το 1915.

Όταν άνοιξε το 1915 και μέχρι το 1950 ήταν μόνον γαλακτοπωλείο. Σήμερα είναι ένα απίστευτο ζαχαροπλαστείο με σταθερή, εγγυημένη ποιότητα..Κλασικές γεύσεις πάστες που δεν θα βρείς εύκολα  όπως Νουγκατίνα ,σεράνο, αμυγδάλου,φυστίκι,τσουρέκι και εξαιρετικό γαλακτομπούρεκο.
Χ. Τρικούπη 82.Αθήνα/21 0361 0092

 

 

 

 

 

 



Τάσος «Νεγράκια» 1955

Όλα ξεκίνησαν το 1955 όταν ο Τάσος Κοιτίδης με καταγωγή απο,την Μικρά Ασία έφτιαξε για πρώτη φορά τα αγαπημένα μας «νεγράκια» που παραμένουν πάντα τα καλύτερα και το ίδιο λαχταριστά.

Όλη η γειτονιά μοσχοβολά φρέσκο βούτυρο όταν ψήνουν τα κουλουράκια και τα τσουρέκια φτιαγμένα και αυτά με την συνταγή του παππού Τάσου που πριν «φύγει» άφησε τα μυστικά της τέχνης του στον εγγονό του .Θα βρείτε επίσης τις καλύτερες τυρόπιτες κουρού στην πόλη αλλά και κωκ που έχουν υπέροχη γεύση.

Μαραγκού  Γλυφάδα /21 0894 3154

 

 

 

 

 

 

 

 

Μικέ 1956

Το ζαχαροπλαστείο «Μικέ» απο το 1956 βρίσκεται στην Πλατεία Μαβίλη .Τα γλυκά του κάνουν να μοσχοβολά όλη η πλατεία .Κλασσικη  επιλογή τα κουλουράκια βουτύρου και οι μικρές τάρτες  με μαρμελάδα

Δ. Σούτσου 9 & Δορυλαίου, Πλατεία Μαβίλη

«Désiré»1962

Το «Désiré» είναι μέχρι σήμερα ένα από τα καλύτερα κλασικά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας. Τα γλυκά του είναι ένα και ένα, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να πρωτοδιαλέξεις. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί στην τούρτα Saint Honoré;η στην πάστα κάστανο;

Το «Désiré» βρίσκεται στο Κολωνάκι από το 1962, όταν και το άνοιξαν δύο αδέλφια από την Αίγυπτο. Μπορεί να άλλαξε ιδιοκτησία, αλλά από εκεί έχει περάσει και συνεχίζει να περνάει όλη η Αθήνα, μιας και αγαπούν το γαλλικό στιλ που συνδυάζεται με τα υπέροχα παραδοσιακά γλυκά σε έναν χώρο που αποπνέει στύλ .

Δημοκρίτου 6 , Κολωνάκι/21 0363 2333


Χαρά 1969

Μια παραδοσιακή πολίτικη συνταγή για εκμέκ παγωτό  με ρίζες στις αρχές του περασμένου αιώνα αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα και την επιτυχία του ζαχαροπλαστείου .

Η «Χαρά» λειτούργησε το 1969 και έγινε αμέσως αγαπημένο για το εξαιρετικής ποιότητας παγωτό εκμέκ αλλά και του  «Σικάγο».

Η συνταγή παραμένει ίδια εδώ χρόνια. Το ίδιο και η πρώτη ύλη, που είναι το φρέσκο γάλα από φάρμες της Πάρνηθας, του Κιλκίς και των Τρικάλων. Από τα γλυκά του καταστήματος ξεχωρίζει το σαράι κανταΐφι η καρυδόπιτα αλλά και το  εκμέκ μαστίχα.

Πατησίων 339Γ, Άνω Πατήσια/21 0228 7266

Ανδριάςε 1972
Το πιο  διάσημο προφιτερόλ της Αθήνας. Από το 1972 η ξεχωριστή γεύση συνοδεύει και γλυκαίνει τις όμορφες στιγμές μας!

Μαύρη, εντυπωσιακά γυαλιστερή σοκολάτα με ολόκληρα σουδάκια. Οι λάτρεις του προφιτερόλ υποστηρίζουν ότι είναι το καλύτερο στη Αθήνα.

Καποδιστρίου 92 Νεα Ιωνία /2102755793

Κοσμικόν

Οι λάτρεις των γλυκών με σιρόπι λατρεύουν το γαλακτομπούρεκο του ζαχαροπλαστείου Κοσμικόν. Αυτή η αγάπη έχει διαρκέσει αναλλοίωτη μέσα στον χρόνο, ξεκινώντας από το 1961 με ένα λαχταριστό γαλακτομπούρεκο να ξεχωρίζει για την γεύση του.

👉ακολουθήστε την σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/enjoynews.gr/

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button