ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο Τατόι δίπλα στους προγόνους του αναπαύεται πλέον ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε  η τελετή της ταφής του τέως βασιλιά Κωσταντίνου στο Τατόι, μετά την κηδεία του στη Μητρόπολη Αθηνών. Συγκίνηση, χειροκροτήματα και συνθήματα από τον κόσμο που βρίσκεται στο σημείο.

Οι κεντρικές πύλες άνοιξαν στις 14:00, λίγο μετά την εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη ,  ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η αυτοκινητοπομπή προς το Τατόι. Η Ταφή του έγινε δίπλα στους προγόνους του, τον τέως βασιλιά Παύλο και τη μητέρα του, Φρειδερίκη.

Η αυτοκινητοπομπή διήρκεσε περίπου 30 λεπτά από τη Μητρόπολη έως το Τατόι. Τα βανάκια και τα ιδιωτικά αυτοκίνητα που μετέφεραν τους 187 επίσημους προσκεκλημένους της κηδείας σταμάτησαν σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ που είχε  στηθεί εδώ και λίγες ώρες στο Τατόι , και από εκεί μια μικρή διαδρομή μέχρι την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Στη συνέχεια, η οικογένεια και οι προσκεκλημένοι μία απόσταση περίπου 100-200 μέτρων μέχρι το σημείο της ταφής. Ειδικότερα, η πομπή ακολούθησε την διαδρομή από την είσοδο του λόφου, μέχρι τους βασιλικούς τάφους που είναι και το Μαυσωλείο και η Εκκλησία.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που οι τρεις γιοί του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο Παύλος, ο Φίλιππος και ο Νικόλαος, σήκωσαν στους ώμους τους το φέρετρο με τη σορό του πατέρα τους. Η συγκίνηση του Νικόλαου ήταν εμφανέστατη.

Μόλις τοποθέτησαν το φέρετρο μέσα στον ναό του κοιμητηρίου της Αναστάσεως για το τρισάγιο, η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου κάλυψε το φέρετρο με τον θυρεό της και άφησαν ξανά επάνω τα παράσημά του και το στεφάνι-αφιέρωμα της συζύγου του, Άννας Μαρίας.

Όση ώρα πραγματοποιείτο το τρισάγιο, η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση και γονάτισε μπροστά από το φέρετρό του.

Την ώρα της εξόδου του φερέτρου από το ναό του κοιμητηρίου της Ανάστασης, ο κόσμος φώναξε «Αθάνατος» και έψαλε τον εθνικό ύμνο ενώ κάποιοι φώναξαν ρυθμικά το όνομα του Παύλου.

 


Οι παριστάμενοι στην τελετή στο Τατόι αποχωρούν με προορισμό το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» όπου η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα παραθέσει γεύμα στη μνήμη του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button