ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σκληρή απάντηση από το ΥΠΕΞ στον πρόεδρο της Κροατίας για τους χούλιγκαν

Άμεση και σκληρή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Στράτου Ευθυμίου, σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας, για τους κρατούμενους χούλιγκαν για την υπόθεση της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις δηλώσει του προέδρου της Κροατίας ανέφερε : «Από την πρώτη στιγμή, οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κροατίας βρίσκονται σε επικοινωνία για τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει μετά την τραγική δολοφονία του Έλληνα φιλάθλου.

Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δίκαιου. Με σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων όσων βρίσκονται σε προσωρινή κράτηση, η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αμερόληπτα και αντικειμενικά. Η δε ελληνική Πολιτεία πάντοτε εγγυάται την τήρηση της νομιμότητας και την ακεραιότητα όσων βρίσκονται σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Οποιεσδήποτε δηλώσεις που στρεβλώνουν την πραγματικότητα δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία υπό τις παρούσες συνθήκες».

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε  ότι ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, αναφερόμενος στις προφυλακίσεις για τα αιματηρά επεισόδια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι ελληνικές Αρχές «τούς σκόρπισαν στις φυλακές για να τους χτυπήσουν και να τους βιάσουν»!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button