Ελλάδα

Σημαντικές Ελληνικές διακρίσεις στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2021

COSMOTE και WROHellas στηρίζουν την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων της χώρας μας.

Οι ομάδες που εκπροσώπησαν τη χώρα μας, σε έναν από τους πιο σημαντικούς θεσμούς παγκοσμίως για την εκπαιδευτική ρομποτική World RobotOlympiad WROTM 2021 αναδείχθηκαν από τον εθνικό διαγωνισμό που διοργάνωσε ο WROhellas μαζί με στρατηγικό συνεργάτη τη COSMOTE.

Οι ελληνικές ομάδες διαγωνίστηκαν μαζί με 200 ομάδες από 65 χώρες στην φετινή Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής με θέμα Powerbots/ Το μέλλον της Ενέργειας.

Συγκεκριμένα οι ομάδες που κατάφεραν να κερδίσουν τις τέσσερεις διακρίσεις και να είναι στην πρώτη δεκάδα της κατηγορίας, στην οποία διαγωνίστηκαν είναι:

  • Minders, 5η θέση στην κατηγορία Open Λυκείου
  • The Speeders, 5η θέση στην κατηγορία #FutureEngineers – Αυτόνομη Οδήγηση
  • Autonomous: 9η θέση στην κατηγορία Open Λυκείου
  • Airgenics: 10η θέση στην κατηγορία Open Λυκείου

Η ομάδα των Minders, που έφτασε στην 5η θέση αποτελείται από τους: Γιάννη Γκαμαλέτσο, Διονύση Κανέλλη, Γιώργο Κλωνή, Θάνο Κοτσόκολο και Κωνσταντίνο Μουστακάκη.

Επιπλέον οι ομάδες ROBOKS και Robotonio κατέκτησαν την 13η και 19η θέση στην κατηγορία που διαγωνίστηκαν.

Παρουσίασαν  πράσινες ενεργειακές ρομποτικές λύσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και κατέλαβαν τέσσερεις  διακρίσεις. Μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει κατακτήσει 6 μετάλλια και 13 θέσεις στην πρώτη δεκάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Η Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα ανάπτυξης ψηφιακών και τεχνολογικών δεξιοτήτων, δηλώνοντας :

«Συγχαρητήρια στις ελληνικές ομάδες για τις διακρίσεις τους. Μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες παρέμειναν αφοσιωμένες στον στόχο τους και κατάφεραν να ξεχωρίσουν. Είμαστε δίπλα στους νέους που θέλουν να δοκιμάσουν καινούρια πράγματα και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες. Μέσα από τις δράσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής και STEM, που στηρίζουμε, έχουμε καταφέρει πολλοί νέοι να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με τη ρομποτική και την τεχνολογία και να συμβάλλουν σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους. Το μέλλον της κοινωνίας μας συνδέεται άρρηκτα με την τεχνολογία και την καινοτομία. Επενδύοντας στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων, επενδύουμε στην πρόοδο της Ελλάδας.»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button