ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάπας Φραγκίσκος: Χωρίς την Ελλάδα, χωρίς την Αθήνα, η Ευρώπη και ο κόσμος δεν θα ήταν αυτός που είναι σήμερα,

Μολις ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πάπα Φραγκίσκου, στην αίθουσα των δείπνων του προεδρικού Μεγάρου.

Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας  έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12:05 με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τον υποδέχεται στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου !

Μετά την τελετή υποδοχής του Ποντίφικα ακολούθησε  η εθιμοτυπική επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προσωπικό της γραφείο, και στη συνέχεια ο Πάπας είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό κύριο   Μητσοτάκη, στον πρώτο όροφο του Μεγάρου.

Στις δηλώσεις του ο Ποντίφικας αναφέρθηκε πολύ κολακευτικά για την Ελλάδα και τη ιστορία της όπου τόνισε :

«Είναι τιμή να βρίσκομαι σε αυτή την ένδοξη πόλη. Έρχομαι ως προσκυνητής σε αυτά τα χώματα. Χωρίς την Ελλάδα, χωρίς την Αθήνα, η Ευρώπη και ο κόσμος δεν θα ήταν αυτή που είναι σήμερα, θα ήταν λιγότερο σοφή. Σήμερα όχι μόνο στη Γηραιά Ήπειρο, υπάρχει μία υποχώρηση της Δημοκρατίας. Η συμμετοχή όλων είναι θεμελιώδους σημασίας όχι μόνο για την επίτευξη στόχων αλλά γιατί αποκαλύπτει το ποιοι είμαστε».

Νωρίτερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κυρία  Σακελλαρόπουλου στην ομιλία της είπε:

«Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση σας υποδέχομαι», και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο του Πάπα Φραγκίσκου και στην προσφορά στον πλησίον αλλά και τη βαθιά κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει το πολύτιμο έργο του. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για την πανδημία, σημειώνοντας πως η προοπτική του εμβολιασμού σε όλο τον πλανήτη ανάγεται στο πιο μεγάλο ζήτημα δικαιοσύνης. Αναφέρθηκε ακόμη στην κλιματική αλλαγή, αλλά και στην Αγία Σοφία και ευχαρίστησε τον Πάπα για τη θέση που πήρε για το θέμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button