Διεθνή

Silicon Valley Bank: ο CEO πούλησε μετοχές 3,6 εκατ. λίγο πριν την κατάρρευση

Οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές βρίσκονται σε αναταραχή μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Οι επενδυτές είναι ανήσυχοι σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κατάρρευση της τράπεζας, όχι μόνο στην αμερικανικό τραπεζικό σύστημα, αλλά και ευρύτερα. οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.

Η κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB) όπως και της Signature Bank αναμένεται να έχει περιορισμένες μόνο επιπτώσεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες εκτιμούν οι επόπτες του κλάδου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Κάποια δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου αναφέρουν ότι έχει επωφεληθεί ο Γκρεγκ Μπέκερ, διευθύνοντας σύμβουλος της τράπεζας ο οποίος, στις 27 Φεβρουαρίου, μόλις δύο εβδομάδες πριν η μετοχή της SVB Financial Group καταρρεύσει με αλυσιδωτή αντίδραση την κατάρρευση και της ίδιας της τράπεζας, πούλησε μετοχές αξίας 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Την ίδια μέρα (27 /2) ο Μπέκερ πούλησε 12.451 μετοχές με μέση τιμή 287,42 δολάρια έκαστη. Ο ίδιος, όπως προκύπτει από έντυπο που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, απέκτησε επίσης τον ίδιο αριθμό μετοχών χρησιμοποιώντας δικαιώματα προαίρεσης μετοχών με τιμή 105,18 δολάρια η καθεμία. Η άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης σε συνδυασμό με την πώληση μετοχών σήμαινε ότι η μετοχή της Becker στην SVB παρέμεινε αμετάβλητη.

Ο 54χρονος Μπέκερ εντάχθηκε στην εταιρεία πριν από τρεις δεκαετίες ως υπάλληλος δανείων. Στην πορεία αναρριχήθηκε στην κορυφή της ιεραρχίας, καταλήγοντας ο διευθύνων σύμβουλος της SVB. Όπως μεταδίδει το Reuters, στον ελεύθερο χρόνο του έκανε ποδήλατο και έχει πέντε παιδιά τα οποία πλέον είναι ενήλικα.

Στον ιστότοπο της Silicon Valley Bank ο Γκρεγκ Μπέκερ χαρακτηρίζεται ως ο «πρωταθλητής της οικονομίας της καινοτομίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button