Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου «Τσουχτερό» κρύο με βοριάδες το Σαββατοκύριακο – Σε ποιες περιοχές της Αττικής θα χιονίσει

  1. Τσουχτερό κρύο και με μπόρες χιονιού μας επιφυλάσσει  ο καιρός για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (16 – 17 Δεκεμβρίου), με την εμφάνιση χιονιού να αναμένεται και σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου.

Πιο συγκεκριμένα , το Σάββατο (16/12) αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια  σε ορεινές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, οι ορεινές περιοχές της βόρειας Εύβοιας και της Μαγνησίας αναμένεται να δουν χιόνι πάνω από τα 800 – 900 μέτρα υψόμετρο.

Στη Μακεδονία, τα φαινόμενα χιονιού θα έχουν τοπικό χαρακτήρα, στην ορεινή Θεσσαλία και τη βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις πάνω από τα 600 μέτρα, ενώ, στην Πελοπόννησο πάνω από 700 μέτρα υψόμετρο.

Οι ισχυροί βοριάδες θα φέρουν χιονοπτώσεις το Σάββατο και στην ορεινή Αττική και ειδικότερα, σε περιοχές που βρίσκονται πάνω από τα 700 – 800 μέτρα υψόμετρο, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου.

Την Κυριακή (17/12), η θερμοκρασία θα βρίσκεται, επίσης, σε χαμηλά επίπεδα. Αναμένονται «χιονάκια» πολύ τοπικού χαρακτήρα σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, σε υψόμετρα άνω των 300 – 500 μέτρων, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος.

Στη βόρεια – βορειοδυτική Στερεά, τη Φθιώτιδα και ίσως στην Ευρυτανία, οι χιονοπτώσεις ίσως είναι λίγο εντονότερες στις περιοχές που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 500 μέτρων.

Στην Κρήτη, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε μεγάλα υψόμετρα, κυρίως πάνω από τα 1.100 μέτρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button