ΆνθρωποιΑΠΟΨΕΙΣ

«Πόλη μου γεύση μου ζωή μου» -Ένα νέο βιβλίο για τους λάτρεις της πολίτικης κουζίνας

Το κουβάρι της Πολίτικης Κουζίνας ξετυλίγει με το νέο της βιβλίο που παρουσιάστηκε στο πνευματικό κέντρο Κωνσταντινουπολιτών με τίτλο   «Πόλη μου, γεύση μου, ζωή μου»,  από την κυρία Μαρία Τσεβίκ Συμεωνίδου η οποία γεννήθηκε στα Ταταύλα της Κωνσταντινούπολης και έχει γράψει 6 βιβλία στα Τουρκικά και ένα από αυτά το «Μια Φόρα και Ένα Καιρό/ Bir Varmış Bir Υokmuş» έχει διακριθεί απο τις εκδόσεις DÜNYA KİTAP ως το γαστρονομικό βιβλίο της χρονιάς για το 2015 .

Η κ Μαρία Τσεβίκ Συμεωνίδου ειναι εκλεγμένη αντιπρόεδρος στο γαστρονομικό όμιλο της Τουρκίας απο το 2018 , και κάνει μαθήματα σεμινάρια και workshop Πολίτικης Κουζίνας στα πανεπιστήμια της Πόλης στα Τμήματα Γαστρονομίας. Επίσης έχει και το δίπλωμα/πλακέτα από τον Όμιλο Αρχέστρατος.

Με το βιβλίο της το «Πόλη μου, Γεύση μου, Ζωή Μου»  προσπαθεί να αναπληρώσει ένα κενό στην Πολίτικη βιβλιογραφία με μαρτυρίες  Ρωμιών, οι οποίοι ασχολήθηκαν με Πολίτικη Κουζίνα  ως επάγγελμα και δημιούργησαν καταστήματα επώνυμα που συνεχίζουν να συμβολίζουν την Πολίτικη κουζίνα με μεγάλη επιτυχία.

Αναφέρεται στην Πολίτικη παράδοση στα φαγητά και στα γλυκά, τους παλιούς και νέους Ρωμιούς εστιάτορες  και στους ιστορικούς ζαχαροπλάστες. Τη ζωή, την δυναμικότητα και την δημιουργικότητα με την οποία κατόρθωσαν να επιβληθούν και να δημιουργήσουν ιστορία και παράδοση θαυμαστή μέχρι σήμερα όχι μόνο στην Πόλη αλλά και στην Ελλάδα.

Ποιοι είναι αυτοί που ασχολήθηκαν και δημιούργησαν αυτές τις γεύσεις που γευόμαστε ακόμη και σήμερα; Χρειάσθηκαν χιλιετίες, για να διαμορφωθούν οι διάφορες τάσεις στις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης.

«….Προσπάθησα να αναφερθώ στην Πολίτικη παράδοση μέσα από τα φαγητά  και τα γλυκά, τους παλιούς και νέους Ρωμιούς Εστιάτορες και τους ιστορικούς ζαχαροπλάστες στη ζωή, στη δημιουργηκότητα με την οποία κατόρθωσαν να επιβληθούν και να δημιουργήσουν ιστορία και μια παράδοση θαυμαστή μέχρι σήμερα . Βασικά τα γράφω για να τα ξέρουν και  οι νέοι, και οι επόμενες γενιές που ζουν στην Πόλη και ειδικά αυτοί που ασχολούνται με την ιστορία της γαστρονομίας.

Ποιοι οι κρύβονται πίσω από τα διάσημα αυτά τα ονόματα που ακόμα συνεχίζουν να ομορφαίνουν την καθημερινή ζωή μας στην Πόλη, με τις πλούσιες γεύσεις τους;

Ποιοι είναι αυτοί που ασχολήθηκαν και δημιούργησαν αυτές τις γεύσεις που γευόμαστε ακόμα και τώρα, και το πλούσιο έργο και την μετέπειτα επιρροή στον τομέα της Πολίτικης γαστρονομίας»  μας λέει η Μαρία  Τσεβίκ Συμεωνίδου 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης
Close
Back to top button