ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Πολύ υψηλός» χαρακτηρίζεται ο κίνδυνος να χρησιμοποιήσει πυρηνικά ο Πούτιν -μην περνετε δεδομένο οτι μπλοφάρει λέει η Α.Μέρκελ 

«Μην κάνετε το λάθος να πάρετε  τις απειλές του Ρώσου προέδρου ως μπλόφα», προειδοποίησε η πρώην Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ η οποία τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου απο τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Η πιθανότητα η Ρωσία να χρησιμοποιήσει στην Ουκρανία τακτικά πυρηνικά όπλα είναι «πολύ υψηλή», προειδοποίησε επίσης και ο αναπληρωτής αρχηγός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, Βαντίμ Σκμπίτσκι, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

«Πιθανότατα να στοχεύσουν με αυτά τοποθεσίες κατά μήκος της πρώτης γραμμής με πολύ προσωπικό και εξοπλισμό [στρατού], βασικά κέντρα διοίκησης και κρίσιμης σημασίας υποδομή» είπε ο Σκμπίτσκι, σχετικά με τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία.

«Για να τους σταματήσουμε χρειαζόμαστε όχι μόνο περισσότερα αντιαεροπορικά συστήματα, αλλά και αντιπυραυλικά συστήματα. Όμως όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στο πεδίο της μάχης».

Πολλά είναι τα διεθνή ΜΜΕ που επιχειρούν να… μπουν το μυαλό του Ρώσου προέδρου και να αποκωδικοποιήσουν την στρατηγική του δημοσιεύοντας άρθρα γθα την πιθανή χρήση πυρινικών

Αναλυτές πιστεύουν ότι όσο παραπλανητική οι  απειλές του Ρώσου Προέδρου πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, επειδή η έκβαση του πολέμου μπορεί να αποτελέσει υπαρξιακό ζήτημα για το ίδιο το καθεστώς του.

Το  ερώτημα είναι αν ο Πούτιν θα επέτρεπε πραγματικά να ηττηθεί ο Ρωσικός στρατός στο πεδίο της μάχης χωρίς να χρησιμοποιήσει κάθε όπλο που έχει στη διάθεσή του, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου πυρηνικού οπλοστασίου στον κόσμο.

Άλλωστε, ο πρώην Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ συνεχώς τονίζει αυτό το ενδεχόμενο, ενώ οι πυρηνικές απειλές έχουν αυξηθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button