Ελλάδα

Πάρος:γονείς ζητούν ένα πιο ασφαλές σχολικό κτίριο με επιστολή τους και μέχρι τώρα δεν απαντά κανείς στα αιτήματα τους

Στην Πάρο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Πρώτου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας Πάρου με επιστολή του σε όλους τους αρμόδιους φορείς ζητά τα αυτονόητα.

Εν όψη της νέας σχολικής χρονιάς οι μικροί μαθητές και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι ασφαλείς στο χώρο του σχολείου.

Δυστυχώς όπως αναφέρεται στην επιστολή υπάρχει άμεση ανάγκη επισκευών πριν χτυπήσει «το πρώτο κουδούνι» σε λίγες μέρες.

Χαρακτηριστικό και άκρως ενοχλητικό για τους κατοίκους του νησιού που έχουν τα παιδιά τους στο συγκεκριμένο σχολείο είναι ότι παρά την κοινοποίηση της επιστολής δεν έλαβαν ποτέ καμμία γραπτή απάντηση έως σήμερα απο κανέναν απο τους φορείς στους οποίους κοινοποιήθηκε.

Ελπίζουμε να δείξουν όλοι την ανάλογη ευαισθησία στα εύλογα αιτήματα .Σας παραθέτουμε το κείμενο όπου ζητούνται τα αυτονόητα για ένα σχολικό κτίριο εν έτη 2023.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Πρώτου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας Πάρου

Προς
Γραφείο Δημάρχου Πάρου

Γραφείο Επάρχου Πάρου

Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάρου Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πάρου Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Κοινοποίηση Διευθυντή Πρώτου Δημοτικού

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Πάρου Γονείς και Κηδεμόνες του Πρώτου ΔημοτικούΠάρος 21/08/2023 Αρ. Πρωτ. 56

  Θέμα: Έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς / Αναγκαίες Τεχνικές Εργασίες στο Πρώτο Δημοτικό.

Αξιότιμες κυρίες / αξιότιμοι κύριοι,

Βασικό μέλημα του ΔΣ του Συλλόγου μας είναι η πραγματοποίηση συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών, που αφορούν στην ασφάλεια των παιδιών μας. Καθώς η νέα σχολική χρονιά αρχίζει σε λίγες ημέρες, με το παρόν έγγραφο σάς ζητάμε έγγραφη ενημέρωση για τις τεχνικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο Πρώτο Δημοτικό κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σάς έχουμε στείλει από τις 24/01/2023 μέχρι και σήμερα 21/08/2023 τέσσερα έγγραφα (24/01/23, 02/03/23, 21/03/23, 04/04/2023), με τα οποία σας έχουμε γνωστοποιήσει τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στο σχολείο μας και που αφορούν στην ασφάλεια των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών.

Σε κανένα από τα παραπάνω έγγραφα δεν λάβαμε ποτέ γραπτή απάντηση.

Από τα αναγκαία τεχνικά έργα, έχει ολοκληρωθεί μετά από πιέσεις του ΔΣ του Συλλόγου μας και του Διευθυντή του Πρώτου Δημοτικού, κ. Νίκου Μαρινάκη, προς την Τεχνική Υπηρεσία, μόνον το δεύτερο έργο που αφορούσε στην αντικατάσταση της ετοιμόρροπης πέργολας.

Για την πορεία των υπόλοιπων τεχνικών εργασιών δεν έχουμε λάβει καμία ενημέρωση και συγκεκριμένα για:

1. την επισκευή των επιχρισμάτων και το βάψιμο των εξωτερικών τοίχων όλων των κτηρίων λόγω σοβαρών φθορών του επιχρίσματος.

2. την αντικατάσταση της ετοιμόρροπης πέργκολας με τοποθέτηση πάνελ ή πολυκαρμπονικών φύλλων. (ολοκληρώθηκε)

3. τη νέα μελέτη των Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων του Σχολείου (μελέτη προς αναβάθμιση της παροχής ρεύματος, αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου και επικίνδυνου πίνακα, κάλυψη εκτεθειμένων καλωδιώσεων).

4. την απεγκατάσταση της παλιάς σιδερένιας πόρτας στην βόρεια πλευρά του προαύλιου χώρου, πλησίον του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής και την αντικατάστασή της με συρόμενη πόρτα μεγαλύτερου μεγέθους, ώστε να είναι δυνατή η είσοδος ασθενοφόρου και πυροσβεστικού οχήματος σε περίπτωση ανάγκης.

5. Την επισκευή του τοιχίου περίφραξης του σχολείου, πλησίον του Φραγκομονάστηρου, προς ασφάλεια των μαθητών καθώς και των διερχομένων. Συντήρηση του κιγκλιδώματος λόγω οξείδωσης και υπερύψωσής του προς αποτροπή της εισόδου εξωσχολικών στο χώρο του σχολείου, οι οποίοι προκαλούν σημαντικές φθορές.

Επίσης, δεν έχουμε λάβει καμία ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία διενέργειας του πρωτοβάθμιου αντισεισμικού ελέγχου στο Πρώτο Δημοτικό.

Τέλος, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στο παρακάτω γεγονός. Η ζωή και η ασφάλεια όλων των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών, όχι μόνο του Πρώτου Δημοτικού, αλλά και του Γυμνασίου και του Λυκείου, που προσέρχονται στο σχολείο τους με τα πόδια μέσω της οδού Νικολάου Στέλλα, κινδυνεύει από την παντελή έλλειψη διαβάσεων σε όλην την οδό Νικολάου Στέλλα από το ύψος του Σκλαβενίτη μέχρι και το Κέντρο Υγείας.

Σας παρακαλούμε, λοιπόν, να πράξετε τα αυτονόητα για την ασφάλεια των εκπαιδευτικών, των παιδιών αλλά και των γονέων/κηδεμόνων τους.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button