ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Πούτιν …έφθασε στο Κίεβο …και η ΕΕ με την Δύση …σκέφτονται να βρεθούν για να τον βάλουν τιμωρία!

της Κ.Κομνηνού

Σαν πολίτης της Ευρώπης που θέλει ειρήνη και μια φυσιολογική καθημερινότητα θλίβομαι βαθύτατα από την ηγεσία του Δυτικού Κόσμου των ΗΠΑ της ΕΕ αλλά και των συμμάχων τους απέναντι στον Ρωσικό επεκτατισμό .Οι ηγέτες του Δυτικού κόσμου δυστυχώς «έδειξαν»…κατώτεροι των περιστάσεων στην προκειμένη περίπτωση .

Πολύ αργά αντανακλαστικά απέναντι στον Ρώσο Πρόεδρο ο οποίος μάλλον τα είχε όλα πολύ καιρό έτοιμα και προγραμματισμένα .

Με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργέι Λαβρόφ τις περασμένες ημέρες να δηλώνει ειρωνικά  :«Μας απειλούν με όλου του είδους τις κυρώσεις και όπως λένε τώρα με τη “μητέρα όλων των κυρώσεων”. Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό. Γνωρίζουμε ότι οι κυρώσεις θα επιβληθούν έτσι κι αλλιώς σε κάθε περίπτωση, με ή χωρίς λόγο».

Η Ρωσία αντιμετωπίζε γενικά με ειρωνία  τις τελευταίες μέρες τις …επιπλήξεις της Δύσης  ενώ οι ευρωπαίοι  ηγέτες αλλά και ο  πρόεδρος  Μπαιντεν επέμεναν να την προειδοπούν για τις πολύ σκληρές κυρώσεις που θα επιβάλλουν σε περίπτωση εισβολής.

Η εισβολή πλέον είναι γεγονός και η Ευρωπαϊκή ήπειρος γυρίζει πολλά χρόνια πίσω .

Μπροστά σε αυτόν τον προαναγγελθέντα θάνατο μια …Ευρωπαϊκής Χώρας οι πολίτες της έμειναν απροστάτευτοι  στο έλεος της μοίρας τους να προσπαθούν να καταλάβουν αν αυτό που ζούνε είναι….πραγματικότητα !

Σήμερα όλος ο πλανήτης παρακολουθεί σε απευθείας μετάδοση τραγικές εικόνες αθώων ανθρώπων στο έλεος της παράνοιας ενός πολέμου .

Αλλά συγχρόνως παρακολουθούμε και τον γεωπολιτικό επανασχεδιασμό του χάρτη της Ευρώπαικης ηπείρου  με βίαιο τρόπο σαν να παρακολουθούμε πολεμικη σειρά στο Netflix.

O Πούτιν δεν φάινεται να  πτοείται έχει απομονώσει από μόνος του την Ρωσική οικονομία και έχει 600 δισεκατομμύρια απόθεμα στην Ρωσική κεντρική τράπεζα ,άρα είναι έτοιμος για τις όποιες κυρώσεις του επιβληθούν .

Και απόψε στο τέλος μιας ημέρας  που θα μείνει στην ιστορία  η …ΕΕ θα συνεδριάσει ….με πολύ αργά  αντανακλαστικά μπροστά στην ταχύτητα των Ρώσων κομάντο που έχουν ήδη φθάσει στο αεροδρόμιο Αντωνόφ λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου.

Την ίδια ώρα προ ολίγου ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι μοιάζει να μην πιστεύει αυτό που ζεί .«Δεν ξέρω αν θα έχω χώρα αύριο το πρωί» δήλωσε προ ολίγου .

Άρα το μόνο που μας μένει σαν συμπέρασμα είναι ότι στις Βρυξέλλες αργούν να πάρουν αποφάσεις και μάλλον πιάστηκαν στον ύπνο αφού δεν πίστεψαν οτι …ο Πούτιν θα το τερμάτιζε και ίσως πίστευαν ότι απλά μπλοφάρει.

Έτσι απόψε την ώρα που ο Ουκρανικός λαός θα πολεμάει και θα είναι τρομαγμένος στα καταφύγια η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Σαρλ Μισέλ αλλά και οι υπόλοιποι ηγέτες θα κάνουν  ανακοίνωση σκληρών κυρώσεων στη Ρωσία.

Ας ελπίσουμε ότι απέναντι σε αυτούς τους πολιτικούς ηγέτες δεν θα βρεθούμε κ εμείς …εαν ανοίξει η «όρεξη» του Σουλτάνου στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου.Διότι αν κρίνουμε με τα δεδομένα της Ουκρανίας δεν θα είναι τίποτε σίγουρο απο αυτούς που λογικά θεωρούνται εταίροι μας .

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button