ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο Ν.Χαρδαλιάς «έσπασε»: την ώρα της μάχης κάποιοι πυροβολούν τους μαχητές

Όλα τα στελέχη της κυβέρνησης, οι παραιτήσεις τους είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού. Η δική μου είναι πάνω πάνω. Γιατί καλούμαι κάθε μέρα να παλέψω με όλα αυτά τα παιδιά της Πολιτικής Προστασίας» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τις φωτιές. «Δουλεύω πάντα με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος» πρόσθεσε.

Απαντώντας στην κριτική ότι καθυστέρησε η ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού, είπε: «Ενεργοποιήθηκε την ίδια μέρα. Είχαμε πλήρη αντίληψη ότι τα μέτωπα των πυρκαγιών ήταν μεγάλα. Τηλεφωνικά είχαμε κάνει πρώτη κρούση και οι αρμόδιοι μας είπαν ότι φαντάζει λίγο δύσκολο ποιοι θα βοηθήσουν, λόγω πυρκαγιών».

Ερωτηθείς αν υποβαθμίστηκε το μέτωπο της Εύβοιας, είπε: «Οκτώ μεγάλες πυρκαγιές εξελισσόταν. Αντιμετωπίσαμε 99 πυρκαγιές μια μια μέρα. Το βράδυ είχε οκτώ μποφόρ στην Εύβοια. Το πρωί ήταν όλες οι επίγειες δυνάμεις εκεί. Έγινε ανάκληση των αδειών. Δεν υποβαθμίσαμε καμία πυρκαγιά».

Και εμφανώς συγκινημένος δήλωσε ότι «είναι μαχαιριά για μας κάθε σπίτι που χάνεται», τονίζοντας με νόημα ότι λυπάται που «την ώρα της μάχης κάποιοι πυροβολούν τους μαχητές» και πως συνήθως «οι απώλειες είναι από την πλευρά των μαχητών και όχι των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button