Ελλάδα

Καλλιάνος : δεν πιστεύω να θεωρεί έστω και ένας άνθρωπος σε αυτή τη χώρα ότι το αίτιο για τις σχεδόν 600 πυρκαγιές σε 5 ημέρες ήταν η κλιματική αλλαγή

Ο Γιάννης Καλλιάνος γνωρίζει με την ιδιότητα του σαν μετεωρολόγος πολύ καλά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής όμως δεν διστάζει να πεί αυτο που λένε όλοι οι Έλληνες αυτήν την στιγμή ….δεν ήταν  τυχαίο όλο αυτό που ζούμε τις τελευταίες ημέρες .

Ο κ Καλλιάνος σε ανάρτηση του έγραψε:

Ως ένα βαθμό ευθύνεται και το κλίμα που σταδιακά αλλάζει (παρατεταμένη ξηρασία και ισχυροί καύσωνες). Όμως, δεν πιστεύω να θεωρεί έστω και ένας άνθρωπος σε αυτή τη χώρα ότι το αίτιο για τις σχεδόν 600 τεράστιες πυρκαγιές μέσα σε 5 ημέρες ήταν η κλιματική αλλαγή.

Δεν είναι τυχαίοι οι Αφγανοί που πήγαν να κάψουν ακόμη και το Πεδίον του Άρεως. Δεν είναι τυχαίοι οι εμπρηστικοί μηχανισμοί που βρίσκονται καθημερινά σε καμένα -ή μη- δάση σε όλη την Ελλάδα, δεν είναι τυχαίες οι τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιές οι οποίες ξέσπασαν φέτος, πυρκαγιές που ταυτόχρονα έλαβαν χώρα στα πιο πυκνά δάση της χώρας. Δεν είναι τυχαίες οι δεκάδες συλλήψεις και οι προσαγωγές εμπρηστών.

Θα ήταν απίστευτη σύμπτωση να ήταν όλα αυτά τυχαία. Δεν ξέρω, ευελπιστώ ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν περισσότερα στοιχεία για το αν πράγματι όλο αυτό δεν ήταν τυχαίο. Και για να σας πω την απόλυτη αλήθεια, η Κυβέρνηση, πέρα από όλες τις υποχρεώσεις που έχει το επόμενο χρονικό διάστημα για αυτό το ζήτημα, θα πρέπει να έχει και άλλη μια, να αποδείξει αν αυτή η πύρινη λαίλαπα που μας έκαψε ήταν η δεν ήταν τυχαία.

Μέχρι τότε προέχει αρχικά να σωθούν οι άνθρωποι, να σωθούν τα ζωάκια, να σωθούν οι περιουσίες, να σωθούν τα εναπομείναντα δάση της Ελλάδας μας. Λυπάμαι πολύ για όλες αυτές τις καταστροφές που προκάλεσαν οι φωτιές. Κλαίει η ψυχή μου όταν βλέπω στα δελτία ανθρώπους να αφήνουν τα σπίτια τους.

Σας παρακαλώ, δεν πρέπει να είμαστε διχαστικοί. Αυτό το δράμα δεν θα πρέπει να αποτελέσει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Συνεννόηση χρειάζεται, αλληλεγγύη και όλα τα κόμματα να είναι ενωμένα. Όλα τα κόμματα να βοηθήσουν να ξανασταθούμε στα πόδια μας.

Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν, η Κυβέρνηση θα βρεθεί έμπρακτα δίπλα στους πληγέντες, θα σκύψει πάνω από τα προβλήματα τους, όπως έκανε σε κάθε καταστροφή στο παρελθόν, θα δοθεί οικονομική βοήθεια, θα δοθεί κάθε είδους βοήθεια. Όμως, μέχρι τότε, είναι χρέος μας να είμαστε ενωμένοι.

Είναι άρρωστα εκείνα τα μυαλά που αυτές τις δύσκολες ώρες σκέφτονται να αναπαράγουν υβριστικά συνθήματα και αισχρές φωτογραφίες κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο Μάτι, είχαμε 102 νεκρούς, στη Μάνδρα 24, κανείς όμως δεν σκέφτηκε να κάνει αυτές τις χυδαιότητες κατά του τότε Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα.

Μόνο ενωμένοι, σας παρακαλώ.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button