ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Νοvartis :Δημήτρης Παπαγγελόπουλος -Ελένη Τουλουπάκη στο ειδικό δικαστήριο

Στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστήριου θα καθίσει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αλλά και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της Novartis.

Συγκεκριμένα στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται με οριστικό και αμετάκλητο βούλευμα του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατηγορούμενος για σωρεία παρεμβάσεων κατά τη διάρκεια της θυελλώδους θητείας του όσο αφορά την εμπλοκή δέκα πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis.

Μαζί του στο εδώλιο ως συμμέτοχη στις πράξεις που του αποδίδονται θα καθίσει και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς και εισαγγελέας εφετών, Ελένη Τουλουπάκη.

Αντίθετα, οι πρώην επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς, εισαγγελείς πρωτοδικών, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης απαλλάχθηκαν από το δικαστικό συμβούλιο.

Eπίσης οι δικαστές απάλλαξαν τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της έρευνας μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή που αφορούσαν εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον πρώην υπουργό και δημοσιογράφους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button