ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Μπάλλος» τι άφησαν πίσω τους οι 75 εκατ. τόνοι νερού μέσα σε 48 ώρες

Τεράστιες καταστροφές -φωτο

Έκλεισαν δρόμοι, σημειώθηκαν κατολισθήσεις , υπερχείλισαν ποτάμια ,καταστράφηκαν καλλιέργειες, πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ δεν έλειψαν εγκλωβισμοί πολιτών στα ορμητικά νερά.Η κακοκαιρία «Μπάλλος» ήταν ένα ιδιαίτερα ισχυρό φαινόμενο με ρεκόρ βροχής 75 εκατ. τόνους νερού μέσα σε 48 ώρες

Στην Αττική, στη λεκάνη του Κηφισού που αρχίζει από το Κρυονέρι, τις Αχαρνές και περιλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα του λεκανοπεδίου, έπεσαν την Πέμπτη 30 εκατ. τόνοι νερού! Είναι ένα σπανιότατο φαινόμενο. Τέτοιας έντασης βροχή έχει να πέσει εδώ και 50 χρόνια

Σέρρες

Στην περιοχή των Σερρών  προκάλεσαν την υπερχείλιση ποταμού προκαλώντας πρόβλημα σε μέρος της γέφυρας από την μεριά της Τριανταφυλλιάς.

Η κυκλοφορία  απαγορεύτηκε από το πρωί στις 09:00 του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου για 48 ώρες στο οδικό δίκτυο Σησαμιάς – Βέργης, από την εκκλησία και μετά και Βέργης – Τριανταφυλλιάς, λόγω επικινδυνότητας.

                             Ιθάκη

Στην Ιθάκη καταγράφηκε το μεγαλύτερο ποσοστό βροχόπτωσης σε όλη την Ελλάδα.

«Σπάσαμε τα μουράγια στην παραλία για να φύγει το νερό στη θάλασσα. Τώρα δε βρέχει. Συνεργεία έχουν βγει στους δρόμους για να καθαρίσουν ό,τι μπορούν. Οι πυροσβέστες, λιμενικοί, αστυνομικοί, εθελοντές, έκαναν ό,τι καλύτερα μπορούσαν. Έχουμε ρεύμα και τηλέφωνα. Αλλά οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες από τις ζημιές που είχαμε πάθει με τον Ιανό» περιέγραψε ο Δήμαρχος κ. Στανίτσας.

Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα άφησε πίσω της ανυπολόγιστες ζημιές, δεκάδες οικογένειες με 200 πλημμυρισμένα σπίτια και εικόνες βιβλικής καταστροφής, που όμοιά της δεν έχει ξαναζήσει το νησί του Ιονίου.

Νότια Εύβοια

Στην Εύβοια μεγάλες  καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία.Τα ύψη βροχής που έπεσαν ήταν αρκετά για να προκαλέσουν πλημμύρες σε αρκετά σπίτια, να ξεριζωθούν δέντρα και να κόψουν δρόμους στα δύο.

Ληξούρι

Στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα  στο Ληξούρι  το ποτάμι υπερχείλισε με αποτέλεσμα η πόλη να μετατραπεί σε λίμνη από τη στάθμη των υδάτων και να πλημυρίσουν καταστήματα και σπίτια.

Κρήτη
Στην Κρήτη οι καταστροφές ήταν ήπιας μορφής σε σχέση με αυτές που είδαμε στην υπόλοιπη χώρα. Υπήρξαν μερικές κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων.

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button