ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μήνυμα του 112 για την μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο αποβλήτων στον Ασπρόπυργο

Η φωτιά που ξέσπασε  σε εργοστάσιο διαχείρισης αποβλήτων στον Ασπροπυργο έχει πάρει  πολύ διαστάσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, πέρα από την ίδια την πυρκαγιά, είναι και τα αέρια που διοχετεύονται στην ατμόσφαιρα τα οποία και προφανώς, είναι επικίνδυνα.

Για αυτό τον λόγο  το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής με το οποίο τους προτρέπει να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, έτσι ώστε να μην υπάρξει εισροή των αερίων, αλλά και να απομακρυνθούν από υαλοπίνακες.

Το σημείο της πυρκαγιάς είναι αυτό που προκαλεί τον μεγαλύτερο προβληματισμό. Το εργοστάσιο που καίγεται βρίσκεται στο 16ο χλμ ΑθηνώνΚορίνθου, όπου είναι σε πολύ κοντινή απόσταση και τα διυλιστήρια του Ασπροπύργου. Ήδη στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και της ΕΜΑΚ.

Ο μαύρος καπνός που βγαίνει από τις εστίες φωτιάς είναι ιδιαίτερα πυκνός και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά στις διπλανές βιομηχανίες. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα να πάρει η πυρκαγιά διαστάσεις αλλά και να προκληθούν τοξικοί καπνοί.

Για αυτό τον λόγο, όσοι επιχειρούν έχουν πάρει αυστηρά μέτρα, φορώντας ειδικές προστατευτικές μάσκες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button