ΑΠΟΨΕΙΣΥΓΕΙΑ

Mην αφήνετε  το κινητό σας τηλέφωνο δίπλα σας όταν πέφτετε για ύπνο

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν είτε το θέλουμε είτε όχι γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας  .Αρκετοί όμως είναι οι ειδικοί που έχουν τονίσει τους κινδύνους από την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων ενώ παράλληλα, έχουν γίνει πολλές μελέτες σχετικά με το πώς επηρεάζουν την ηρεμία μας και τον νυχτερινό μας ύπνο.

Οι περισσότεροι κρατάμε το κινητό μας  δίπλα μας στο κομοδίνο μας αφού συνήθως είναι το τελευταίο πράγμα που κοιτάμε πριν κοιμηθούμε και το πρώτο πράγμα που πιάνουμε όταν ξυπνάμε.

Κάποιοι από εμάς δυσκολεύονται να απομακρύνουν τη συσκευή  του κινητού κατι που  μπορεί να καθυστερήσει την ώρα του ύπνου και να μειώσει τον συνολικό χρόνο ξεκούρασης μας.Επίσης το μπλε φως ξεγελά τον εγκέφαλο ώστε να νομίζει ότι είναι μέρα, προκαλώντας το σώμα σας να σταματήσει να απελευθερώνει την ορμόνη του ύπνου την μελατονίνη η οποία μας βοηθά να χαλαρώσουμε.

Ορισμένοι άνθρωποι ανησυχούν για τις επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που εκπέμπονται από τα τηλέφωνα.Οι ανησυχίες κυμαίνονται από αυξημένους κινδύνους για όγκους στον εγκέφαλο μέχρι επιπτώσεις στη γονιμότητα.

Τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα αν και έχουν μικρή επίδραση στο ανθρώπινο σώμα σε σχέση με τα παλαιότερα ειναι  λογικό να είμαστε και με αυτά λίγο προσεκτικοί – είτε βάζοντας το τηλέφωνό μας σε απόσταση περίπου τριών μέτρων από αυτούς είτε τουλάχιστον βάζοντάς το σε λειτουργία αεροπλάνου.

Τα τηλέφωνα στέλνουν σήμα σε κεραίες κάθε λίγα δευτερόλεπτα, ακόμη και αν δεν δέχεστε μια κλήση, οπότε μια μικρή ποσότητα μικροκυματικής ακτινοβολίας εξακολουθεί να εκπέμπεται από τη συσκευή.

Πόση απόσταση πρέπει να έχει το κινητό από το σώμα;

Οι ειδικοί συστήνουν ότι το κινητό τηλέφωνο πρέπει να απέχει τουλάχιστον 3 μέτρα από το σώμα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Έτσι εάν δεν μπορείτε να αφήσετε το κινητό σας έξω απο το υπνοδωμάτιο σας επιλέξτε να το έχετε σε λειτουργία αεροπλάνου και απενεργοποιήστε  τις ρυθμίσεις τοποθεσίας ώστε να περιορίζετε την ακτινοβολία των βλαβερών ραδιοσυχνοτήτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button