ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Λήξη συναγερμού-ο Κινέζικος πύραυλος έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό

Απομεινάρια του μεγαλύτερου πυραύλου της Κίνας έπεσαν σήμερα στον Ινδικό Ωκεανό ενώ το μεγαλύτερο μέρος του πυραύλου καταστράφηκε κατά την επανείσοδο του στην ατμόσφαιρα της Γης, μετέδωσαν κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι συντεταγμένες δείχνουν ότι το σημείο πρόσκρουσης του 18 τόνων πυραύλου  βρίσκεται στον ωκεανό κάπου νοτιοδυτικά της Ινδίας και της Σρι Λάνκα.

Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία είχε προβλέψει μια «ζώνη κινδύνου» που περιλάμβανε τμήματα της νότιας Ευρώπης στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία, τμήματα της Ασίας νότια της Ιαπωνίας, σχεδόν ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο νότια της Νέας Υόρκης και όλη την Αφρική και την Αυστραλία.

Η αβεβαιότητα για την πορεία που θα ακολουθούσε ο πύραυλος κατά την πτώση του προήλθε από το γεγονός ότι η Κίνα δεν έδωσε διαβεβαιώσεις για την  επιστροφή του πυραύλου στην ατμόσφαιρα .

Ο πύραυλος «Μεγάλη Πορεία» εκτοξεύθηκε την περασμένη εβδομάδα ήταν η δεύτερη προσπάθεια μετά την παρθενική πτήση του τον Μάιο 2020 τα κομμάτια του οποίου  είχαν τότε πέσει στην Ακτή του Ελεφαντοστού, προκαλώντας ζημιές σε  κτίρια αλλά ευτυχώς όχι θύματα.

Πάντως το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της Γης είναι καλυμμένο με νερό, οι πιθανότητες να έπεφτε ο πύραυλος σε κατοικημένη περιοχή στην ξηρά ήταν μικρές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button