Ελλάδα

Κορονοιος : Καταργούνται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης

Επιτέλους η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τον Κορονοϊο εισηγήθηκε την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης από την 1η Μαΐου. Ωστόσο, οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές. 

Ειδικότερα, οι πολίτες αλλά και η επισκέπτες  στην χώρα μας δε θα χρειάζεται να δείχνουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε καταστήματα και υπηρεσίες. 

Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε ομόφωνα τα εξής :

  • Αναστολή Covid pass από 1η Μαΐου και επαναφορά της χωρητικότητας στο 100%.
  • Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας.
  • 1 rapid τέστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εξαίρεση τα νοσοκομεία και οι ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους.
  • 1 rapid τεστ (από 2 που ηταν ως τώρα) σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ. Θα υπάρξουν διευκρινίσεις σπο το υπουργείο Παιδείας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην καταργηθεί η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους. Για αυτόν τον λόγο, η Επιτροπή θα επανεξετάσει το θέμα της μάσκας την 1η Ιουνίου. Μέχρι τότε, οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους σε όλους τους κλειστούς χώρους. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button