ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κλείνουν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας – Τι ισχύει για λεωφορεία και Μετρό

Στη Θήβα βρίσκεται το κονβόι των αγροτών με τρακτέρ, που ξεκίνησαν νωρίς το πρωί από το Κάστρο Βοιωτίας, ενώ αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα και τα λεωφορεία και τα ΙΧ οχήματα με αγρότες από Πελοπόννησο (θα συναντηθούν στα Μέγαρα) κι άλλες περιοχές της χώρας.

Πρώτοι έφθασαν με πλοία στο λιμάνι του Πειραιά οι αγρότες από την Κρήτη, οι οποίοι αναμένεται να φθάσουν σε λίγο στην Πλατεία Συντάγματος.

Το ραντεβού των αγροτών στην Πλατεία Συντάγματος είναι στις 18:30 και αναμένεται δυναμική και να παραλύσει για πολλές ώρες το κέντρο της πρωτεύουσας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας λόγω του σχεδίου που βρίσκεται σε εξέλιξη για την μετακίνηση των αγροτών κατά τόπους προς την Αθήνα για τις κινητοποιήσεις.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου αρκετοί δρόμοι στο κέντρο θα κλείσουν για ώρες. Παράλληλα, θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια των Μέσων Μεταφοράς, με τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ να επηρεάζονται. Σύμφωνα με το σχέδιο της Τροχαίας κεντρικοί δρόμοι, όπως η Λ. Αθηνών, η Πανεπιστημίου και η Β. Σοφίας κ.α. θα κλείσουν σήμερα, ενώ οι ρυθμίσεις θα ισχύουν έως και την Τετάρτη, όταν θα αρχίσει η αποχώρηση των τρακτέρ από το κέντρο της πόλης.

Με ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ ενημερώνει τους πολίτες πως λόγω των κλειστών δρόμων για το παναγροτικό συλλαλητήριο πολλά από τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ θα επηρεαστούν από το μεσημέρι της Τρίτης έως και το μεσημέρι της Τετάρτης, αφού στο κέντρο της Αθήνας θα ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Προς το παρόν ο ΟΑΣΑ δεν έχει κάνει ανακοινώσεις για τα δρομολόγια, ωστόσο, οι γραμμές που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας (λ. Αμαλίας, Ομόνοια, Πανεπιστημίου, Σταδίου κτλ.), τόσο τα λεωφορεία όσο και τα τρόλεϊ, σίγουρα θα επηρεαστούν.Δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση από πλευράς ΜΜΜ ή Τροχαίας για το Μετρό ή τον Ηλεκτρικό. Θα λειτουργει κανονικά. Ωστόσο, υπάρχει ενδεχομένο για έκτακτα μέτρα.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν:

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
Θα
διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη. Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button