ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κακοκαιρία προ των πυλών : Η πρόγνωση Μαρουσάκη και Αρναούτογλου

Αλλάζει αύριο το σκηνικό του καιρού σε σχεδόν ολόκληρη την χώρα, και δυο γνωστοι μετεωρολόγοι με ανάρτησης του στα social media ενημερώνου και για πιθανά καιρικά φαινόμενα .

Ο μετεωρολογος του OPEN Κλεαρχος Μαρουσακης μετεωρολόγος δημοσίευσε σήμερα την πορεία της κακοκαιρίας πάνω στον χάρτη της Ελλάδας. Σύμφωνα λοιπόν με την ανάρτηση , η κακοκαιρία αγγίζει «ελαφρά» την Αττική.

«Οι περιοχές που εμφανίζουν υψηλές πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωπες έστω και σε τοπικό επίπεδο με έντονα – επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα είναι τα δυτικά – κεντρικά – βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα, όπως επίσης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σε αυτά τα τμήματα που μόλις επισημάναμε, βάζουμε έναν παράγοντα κινδύνου ακόμη πιο αυξημένο σε θαλάσσιες – παραθαλάσσιες εκτάσεις. Εκεί δίνουμε μια παραπάνω βαρύτητα διότι οι θάλασσές μας εμφανίζονται πιο θερμές από το κανονικό της εποχής γεγονός που μπορεί να τροφοδοτήσει με ενέργεια και θερμότητα παραπάνω το εν λόγω κύμα κακοκαιρίας».

Ο μετεωρολόγος του Open ανέφερε επίσης πως θα κρατήσει μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν και θα αρχίσει να εξασθενεί, όμως είναι ικανό να δημιουργήσει προβλήματα. Την Κυριακή θα υπάρξουν κάποια φαινόμενα κυρίως προς τα δυτικά, όχι όμως τόσο έντονα. Την επόμενη εβδομάδα και κυρίως Τρίτη και Τετάρτη, η αφρικανική σκόνη επιστρέφει μαζί με ένα βαρομετρικό χαμηλό.

Σάκης Αρναούτογλου: Έκτακτη προειδοποίηση για συγκεκριμένες περιοχές

Ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε και εκείνος, από την πλευρά του, χάρτες με την εξέλιξη της κακοκαιρίας την Παρασκευή ανά 6ωρο. Πολύ νερό θα δεχτεί ο Βόλος, η Καρδίτσα, η Πάτρα, η Τρίπολη και οι γύρω περιοχές το βράδυ της Παρασκευής, αλλά όχι η Αττική.

Screenshot

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button