ΑΠΟΨΕΙΣ

Η πρώτη έκθεση Ελληνικού βιβλίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Μελβούρνη

Είναι γνωστό ότι τα βιβλία είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσουμε ,τον πολιτισμό ,την ιστορία η την ζωή ενός τόπου. Μια πολύ αξιόλογη έκθεση πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου  στην Μελβούρνη .

Είναι η 1η Έκθεση Ελληνικού Βιβλίου  σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης (ΕΚΜ), του Ελληνο-Αυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου Μελβούρνης και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Συγγραφέων Αυστραλίας.

Συνολικά, 37 Ελληνο-Αυστραλοί συγγραφείς, εκδότες, βιβλιοπωλεία και οργανισμοί παρουσίασαν την δουλειά τους κατά τη διάρκεια της διήμερης αυτής έκθεσης. Επιπλέον το πρόγραμμα της Έκθεσης περιλάμβανε παρουσιάσεις βιβλίων και συνεντεύξεις με τους συγγραφείς.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΜ, Δρ. Δημήτρης Μποσινάκης καλωσόρισε τους καλεσμένους και δήλωσε:  « Είναι η πρώτη φορά που διοργανώσαμε μια εκδήλωση με θέμα το βιβλίο και ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες να έχουν ένα παραγωγικό διήμερο. Βέβαια αυτές οι εκδηλώσεις δεν θα είχαν τόση επιτυχία χωρίς την βοήθεια αλλά και την οργάνωση της εκπληκτικής ομάδας της ΕΚΜ, που εργάστηκε ακούραστα για να γίνει αυτή η έκθεση πραγματικότητα» !

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Μελβούρνη, Εμμανουήλ Κακαβελάκης υπογράμμισε πόσο σημαντικές είναι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες «Ήμαστε στο κρίσιμο σημείο που θέτουμε όλο και πιο έντονα τo ερώτημα, με ποιους τρόπους μπορούμε να διατηρήσουμε την γλώσσας μας, η απάντηση, σε αυτό το θέμα μείζονος σημασίας είναι το βιβλίο. Το πιο ζωτικό κομμάτι αυτού του επιχειρήματος είναι να μεταφέρουμε το μήνυμα στο κοινό ότι υπάρχει ένα μεγάλος αριθμός Ελληνο-Αυστραλών συγγραφέων στην Κοινότητά μας» .

Η Πρόεδρος του Ελληνο-Αυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου Μελβούρνης Kathy Alexopoulos μίλησε για το εγχείρημα της διοργάνωσης μιας έκθεσης βιβλίου “Η ιδέα αυτή της έκθεσης ήταν στα χαρτιά εδώ και πολύ καιρό αλλά αναβλήθηκε αρκετές φορές λόγω της Πανδημίας. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο Ελληνικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και έχουμε την χαρά να έχουμε ανάμεσα μας, συγγραφείς, εκδότες και οργανισμούς και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω που μας τίμησαν με την παρουσία τους και να τους διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε την πρωτοβουλία αυτή και στο μέλλον. Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να γνωρίσετε το έργο των εκθετών αγοράζοντας ένα βιβλίο. Σας ευχαριστούμε θερμά για την συμπαράστασή σας» !

O Δρ Αντώνης Πιπέρογλου, λέκτορας του νεοϊδρυθέντος Προγράμματος Παγκόσμιας Διασποράς (Global Diasporas) του Πανεπιστημίου Μελβούρνης δήλωσε “Σήμερα, μας δίνετε η ευκαιρία να αναλογιστούμε για το αναγνωστικό μας αποτύπωμα και τους τρόπους προσέγγισής του από την διασπορά. Καθώς και να αναλογιστούμε όλες τις λόγιες προσωπικότητες που έχει η Κοινότητά μας και αυτό φαίνεται μέσα από το εναλλακτικό συγγραφικό τους έργο» .

 Η έκθεση βιβλίου έκλεισε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου με τα βραβεία που απένειμαν στους συγγραφείς που διαμένουν στην Αυστραλία και έχουν εκδώσει  την δουλειά τους στα Ελληνικά, Αγγλικά ή και δίγλωσσα βιβλία.

Οι εκθέτες δήλωσαν ευχαριστημένοι με την προσέλευση των επισκεπτών αλλά και την δυνατότητα που τους δόθηκε να γνωρίσουν το αναγνωστικού τους κοινό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button