Ελλάδα

Η εστίαση επιτέλους ανοίγει με πολλά ερωτηματικά

Μετά από έξι  μήνες με τον χώρο της εστίασης κλειστή , χθές  με διάγγελμα του ο Πρωθυπουργός Κ Μητσοτάκης ανακοίνωσε και το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα 3 Απριλίου .

Ενω όλοι θα περίμεναν ότι οι εστιάτορες να δεχθούν αυτή την απόφαση με ανακούφιση οι περισσότεροι πιστεύουν πως είναι μία βιαστική απόφαση .

Οι εκπρόσωποι του κλάδου των εστιατορίων εκτιμούν, ότι αφού χάνεται η περίοδος του Πάσχα που για κάποιες επιχειρήσεις είναι πολύ σημαντική, δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγο για τόση βιασύνη.

Αντίθετα οι εκπρόσωποι των καφέ είδαν την απόφαση, μάλλον με ανακούφιση.

Το enjoynews επικοινώνησε με την Πρόεδρο Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Ηρακλείου Κρήτης , κ Μαρία Αντωνακάκη και της ζήτησε την άποψη της σχετικά με

το άνοιγμα της εστίασης μετά από τόσους μήνες.

Η  κ Αντωνακάκη δήλωσε:

-Σύμφωνα με τη ανακοίνωση του πρωθυπουργού στο σημερινό του διάγγελμα για το άνοιγμα στις 3 Μαΐου  και  με το δεδομένο ότι είμαστε μέσα στις εορτές του Πάσχα ο χρόνος που απαιτείται για την οργάνωση του ανοίγματος δεν είναι πολύς και οι περισσότεροι από εμάς δυσκολεύονται.

-Επίσης δεν έχει δωθεί το κεφάλαιο επανεκκίνησης που οικονομικά θα βοηθούσε την αγορά των προμηθειών και γενικότερα των όσων χρειάζονται προκειμένου να ξεκινήσουμε.—

-Επιπλέον υπάρχει δυστοκία όσων αφορά τα μέτρα που θα μας επιβληθούν ωράρια αποστάσεις κλπ και περιμένουμε να δούμε με ποιες συνθήκες θα δουλέψουμε προκειμένου να είμαστε βιώσιμοι.

Ελπίζουμε να συνεχίσουν τα μέτρα στήριξης και μετά την επανεκκίνηση μας έως ότου επανέλθουμε στην κανονικότητα .

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button