Ελλάδα

Η Ελλάδα κέρδισε το χρυσό στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής για νέους

Η Ίριδα Αγγελοπούλου, η Βασιλική Ηλιάδη, ο Χρήστος Ρέντζης και ο Αλκιβιάδης Κοτσικόπουλος από την ομάδα του PlaisioBots κέρδισαν το κορυφαίο βραβείο δημιουργώντας ένα «έξυπνο» λευκό μπαστούνι για τους τυφλούς.

Ο λευκός κάλαμος έχει έναν 3-D αισθητήρα ανίχνευσης μέσα του που μπορεί να προειδοποιήσει τον χρήστη για εμπόδια που βρίσκονται στο περιβάλλον. Μπορεί επίσης να “διαβάσει” φανάρια, επιτρέποντάς του να ενημερώνει τους χρήστες πότε να διασχίζουν έναν δρόμο.

Η ομάδα, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την Plaisio, ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα τεχνολογίας στην Ελλάδα, συνεργάστηκε στενά σε όλη την πανδημία.

Προπονήθηκε από την παγκόσμιο πρωταθλητή ρομποτικής Αθηνά Βουτυράκου  και επικουρείται από τον Iάσωνα Σαμόγλου.

Το χρυσό μετάλλιο «ήταν το πιο συγκινητικό και αισιόδοξο ορόσημο στα 18 χρόνια μου στην επιχείρηση», δήλωσε ο Κώστας Γεράρδος, Διευθύνων Σύμβουλος της Plaisio

Δεκάδες νέοι από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομπότ (IOR).

Ο Πρόεδρος της επιτροπής IOR, Jonghwan Kim, λέει ότι ο σκοπός του διαγωνισμού είναι «να παρέχει ευκαιρίες στους νέους να αναπτύξουν δεξιότητες ανάπτυξης ρομπότ και σύγκλισης στον προγραμματισμό».

Προσθέτει ότι :«κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να καλλιεργήσουμε μελλοντικούς ανθρώπινους πόρους που οδηγούν τον 21ο αιώνα με κριτική σκέψη, ομαδική εργασία, δεξιότητες επικοινωνίας και δημιουργικότητα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button