ΆνθρωποιΑΠΟΨΕΙΣ

Η 7χρονή σκακίστρια από τον Πόρο στην πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Σχολικό Πρωτάθλημα

Μπορεί να είναι μόλις επτά ετών, όμως η Σοφία Καλισκάμη έχει ήδη καταφέρει να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης. Η μικρή σκακίστρια από τον Πόρο κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι, πετυχαίνοντας μια σπουδαία διάκριση σε τόσο νεαρή ηλικία.

Μιλώντας στον ANT1, η Σοφία περιέγραψε πώς ξεκίνησε η σχέση της με το σκάκι, αποκαλύπτοντας ότι ήρθε σε επαφή με το παιχνίδι από όταν ήταν ακόμη πολύ μικρή. «Στην αρχή απλά είδα μια σκακιέρα και δεν ήξερα τι είναι αυτό. Όταν ήμουν δύο χρονών, η μαμά μου μού εξήγησε τι ήταν και άρχισα να μαθαίνω σκάκι», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αποκάλυψε πως το αγαπημένο της πιόνι είναι η βασίλισσα.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η 7χρονη Σοφία ακολουθεί καθημερινά απαιτητικό πρόγραμμα προπονήσεων διάρκειας δύο έως τριών ωρών

Ο προπονητής της, Παντελής Λυκουριώτης, θυμήθηκε την πρώτη φορά που την είδε να αγωνίζεται σε τουρνουά στο Ναύπλιο, σημειώνοντας ότι το ταλέντο της ήταν εμφανές από την πρώτη στιγμή. «Ξεχώρισε για την ευγένεια, την ωριμότητα και τη συγκέντρωσή της. Είναι ένα πολύ ώριμο παιδί για την ηλικία του και έχει μεγάλη κλίση στο σκάκι», δήλωσε. Σε εκείνο το τουρνουά, η 5χρονη τότε Σοφία είχε στεφτεί και πάλι νικήτρια.

Η μητέρα της τονίζει πως το σημαντικότερο μάθημα που προσφέρει το σκάκι στα παιδιά δεν είναι μόνο η νίκη, αλλά και η διαχείριση της ήττας.

«Το πιο σημαντικό στο σκάκι, ειδικά στην αρχή, είναι να μάθουν τα παιδιά όχι μόνο να κερδίζουν, αλλά και να χάνουν και να διαχειρίζονται την ήττα», ανέφερε.

Πηγη φωτογραφίας Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button