ΑΠΟΨΕΙΣ

H Ζωή μας μια ….βόλτα -πως να παραμείνουμε «νέοι» ανεξαρτήτως ηλικίας

Όταν είμασταν παιδιά ακούγαμε για  κάποιον σαραντάρη η ακόμη χειρότερα πενηντάρη και αμέσως τον είχαμε  κατατάξει στη «κατηγορία των γέρων»….

Σήμερα δείχνει αδιανόητο να θεωρηθεί κάποιος «γέρος» σε πολύ μεγαλύτερες ηλικίες.
Το μέτρημα των χρόνων μας άλλαξε μαζί με τα δικά μας χρονάκια .Τελικά μεγαλώνοντας βλέπεις τον χρόνο διαφορετικά ,βλέπεις την απίστευτη ταχύτητα του και τον εκτιμάς πολύ περισσότερο απο όταν ήσουν παιδί.

Θυμάμαι πως μαθητές ακόμη περιμέναμε απο την αρχή της σχολικής μας χρονιάς τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές μας και ο χρόνος δεν περνούσε.

Τώρα φθάνεις απο το καλοκαίρι στα Χριστούγεννα σε χρόνο,Dt . Όμως κάθε στιγμή είναι πολύτιμη αφού ξέρεις καλά στην εποχή που ζούμε ότι δεν είναι δεδομένη.

Η ζωή μας ακόμη και με δυσκολίες με προβλήματα της είναι όμορφη αν μάλιστα ακολουθήσουμε κάποιους κανόνες …..

Για να μείνουμε πάντα νέοι ανεξαρτήτως ηλικίας ….

1. Πετάξτε τους ασήμαντους αριθμούς. Αυτό συμπεριλαμβάνει την ηλικία, το βάρος και το ύψος. Αφήστε τους γιατρούς να νοιάζονται γι’αυτά. Γι’αυτό τους πληρώνετε άλλωστε.

2. Κρατήστε μόνον τους ευχάριστους φίλους… Οι γκρινιάρηδες σας ρίχνουν.

3. Να μαθαίνετε συνεχώς! Μάθετε περισσότερα για τους υπολογιστές, τις τέχνες, την κηπουρική, ο,τιδήποτε, ακόμη και για το ραδιόφωνο. Να μην αφήνετε ποτέ τον εγκέφαλο ανενεργό. «Ένα ανενεργό μυαλό είναι το εργαστήρι του Διαβόλου». Και το επίθετο του διαβόλου είναι Αλτζχάιμερ.

4. Απολαύστε τα απλά πράγματα δώστε τους αξία ακόμη κ αν δείχνουν ασήμαντα.

5. Γελάτε συχνά, διαρκώς και δυνατά. Γελάστε μέχρι να σας κοπεί η ανάσα.

6. Τα δάκρυα τυχαίνουν… Υπομείνετε, πενθήστε, και προχωρήστε παραπέρα. Το μόνο άτομο, που μένει μαζί μας για ολόκληρη τη ζωή μας είναι ο εαυτός μας. Να είστε ΖΩΝΤΑΝΤΟΙ ενόσω είστε εν ζωή.

7. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ό,τι αγαπάτε, είτε είναι η οικογένεια, τα κατοικίδια, η μουσική, τα φυτά, τα ενδιαφέροντά σας, ο,τιδήποτε.

8. Να τιμάτε την υγεία σας: Εάν είναι καλή, διατηρήστε την. Εάν είναι ασταθής, βελτιώστε την. Εάν είναι πέραν της βελτιώσεως, ζητήστε βοήθεια.

9. Μην κάνετε βόλτες στην ενοχή.Επιλέξτε μια βόλτα στα μαγαζιά, στη εξοχή αλλά ΜΗΝ πηγαίνετε εκεί που βρίσκεται η ενοχή.

10. Πείτε στους ανθρώπους που αγαπάτε ότι τους αγαπάτε, σε κάθε ευκαιρία.

ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ:

Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα.

Όλοι χρειαζόμαστε να ζούμε τη ζωή μας στο έπακρο κάθε μέρα!!

Το ταξίδι της ζωής δεν είναι για να φθάσουµε στον τάφο µε ασφάλεια σ’ένα καλοδιατηρηµένο σώµα, αλλά κυρίως για να ξεγλυστρούµε προς όλες τις πλευρές, πλήρως εξαντληµένοι, φωνάζοντας:

«…Ρε γαµώτο….τί ωραία βόλτα!».

 

Επιμέλεια:Κατερίνα Κομνηνού

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button