Ελλάδα

Φαντασμαγορικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο γέμισε «το σύνταγμα» φώς σηματοδοτώντας την έναρξη της εορταστικής περιόδουΤα λαμπιόνια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο άναψαν δίνοντας και επίσημα την εκκίνηση της εορταστικής περιόδου.

Ενα δέντρο  από το Καρπενήσι που έχει ύψος 19 μέτρα  στολισμένο με 60.000 λαμπάκια ενώ σε ολόκληρη την πλατεία Συντάγματος άναψαν περίπου 350.000 λαμπάκια που γέμισαν με φως το κέντρο της Αθήνας.

Το… κουμπί της φωταγώγησης πάτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος δήλωσε :

 «Η Αθήνα εκπέμπει και φέτος τη λάμψη μίας σύγχρονης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας»

«Φέτος επιλέξαμε να στολίσουμε την Αθήνα νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, σε μία προσπάθεια να αφήσουμε πίσω το αρνητικό κλίμα της πανδημίας και να φέρουμε γρηγορότερα την εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη. Παράλληλα, θέλουμε να συμβάλουμε στην τόνωση της αθηναϊκής αγοράς, που όλο αυτόν τον καιρό έχει υποστεί τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης. Επίκεντρο της φωταγώγησης, όπως κάθε χρόνο, είναι η πλατεία Συντάγματος, ωστόσο η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα φτάνει από άκρη σε άκρη σε όλες τις γειτονιές και τις πλατείες. Με υλικοτεχνική υποδομή χαμηλού κόστους, που θα χρησιμοποιηθεί και τα επόμενα χρόνια για τον στολισμό της πόλης, η Αθήνα εκπέμπει και φέτος τη λάμψη μίας σύγχρονης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Καλούμε τους Αθηναίους να χαρούν το εορταστικό κλίμα με τις οικογένειές τους, τους ζητούμε, όμως, να τηρήσουν ευλαβικά τα υγειονομικά μέτρα: Προϋπόθεση γιορτής είναι η προστασία της υγείας και της ζωής όλων μας».

Να σημειωθει ότι  λόγω της πανδημίας δεν έγινε σχετική ανακοίνωση για την φωταγώγηση όπως είθισται προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός. 

Ωστόσο οι Αθηναίοι που περνούσαν εκείνη την ώρα από την πλατεία Συντάγματος ήταν τυχεροί καθώς είδαν live τη φωταγώγηση του δέντρου.

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button