ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ερντογάν: Σώσαμε 41.000 πρόσφυγες ενώ  η Ελλάδα τους άφηνε να πεθάνουν στο Αιγαίο

Αυτό και εάν είναι θράσος  ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατα την διάρκεια της ομιλίας του στην Τελετή Τελετή Αποφοίτησης Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της Ακαδημίας Χωροφυλακής και Λιμενικού Σώματος στην Άγκυρα είπε :

Με τις εξαιρετικές προσπάθειες της ακτοφυλακής μας, αποτρέψαμε θανάτους στο Αιγαίο. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε σώσει τις ζωές 41.000 ανθρώπων, κυρίως γυναικών και παιδιών, των οποίων οι βάρκες βυθίστηκαν και η Ελλάδα τους άφησε να πεθάνουν”.

Νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στο πλοίο Abdulhamid Han”:

«Στις 9 Αυγούστου, κατευοδώσαμε από το Τασουτζού της Μερσίνας στο Γκαζίπασά στα ανοιχτά της Αττάλειας, το πλοίο μας, το Αμπντουλχαμίτ Χαν, το οποίο αποτελεί ένα από τα απτά παραδείγματα του σημείου πού έχουμε φτάσει ως χώρα, διαθέτοντας έναν πρωτοπόρο στον κόσμο στόλο γεωτρύπανων. Αυτό το γεωτρύπανο, το οποίο πιστεύουμε ότι θα μας ανταμείψει με εξίσου καλά νέα, όπως και τα 540 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που ανακαλύψαμε στη Μαύρη Θάλασσα, είναι επίσης το σύμβολο της θέλησής μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη Μεσόγειο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button