ΔιεθνήΕξωτερικό

Ενα Πάρκο στην Ιαπωνία αφιερωμένο στις Μούσες της ελληνικής μυθολογίας

Tο Πάρκο των Μουσών στην Ιαπωνία / Φωτογραφία: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

Η Ελλάδα είναι γνωστή στην Ιαπωνία, ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και της δημοκρατίας, ενώ και οι δύο χώρες σέβονται και θαυμάζουν η μία την άλλη.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα της αγάπης των Ιαπώνων για τη χώρα μας, είναι η ύπαρξη μιας επιγραφής με μια ελληνική φράση στην είσοδο ενός φαρμακείου στο Τόκιο, καθώς και ένα Πάρκο Μουσών που έχει δημιουργηθεί στη χώρα.

Και οι εννιά είναι εδώ. Η Κλειώ, η Ευτέρπη, η Θάλεια, η Μελπομένη, η Τερψιχόρη, η Ερατώ, η Πολυμνία, η Ουρανία, η Καλλιόπη. Οι κόρες του Δία και της Μνημοσύνης ταξίδεψαν από τα Πιέρια Όρη και ήρθαν σχεδόν εννιάμισι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στα υψίπεδα του Τσιτσίμπου στο νομό Σαϊτάμα της Ευρύτερης Περιοχής του Τόκιο.

Το Πάρκο των Μουσών βρίσκεται ανάμεσα στην πόλη Τσιτσίμπου και την κωμόπολη Ογκάνο, καλύπτοντας μια τεράστια έκταση 3750 στρεμμάτων, όπως γράφει η κα Τζούνκο Ναγκάτα από το greecejapan.com.

Άνοιξε το 1991 και το διαχειρίζεται ο νομός Σαϊτάμα με το δήμο Τσιτσίμπου. Αρχικά συμμετείχε και η σιδηροδρομική εταιρεία Seibu η οποία αποχώρησε το 2006 δωρίζοντας στο Δήμο Τσιτσίμπου τη γη και τις εγκαταστάσεις που ήταν στην ιδιοκτησία της.

Αποτελείται από διαφορετικές θεματικές περιοχές με πολιτιστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και πολλές αντίστοιχες εγκαταστάσεις. Εδώ παρουσιάζεται μόνο το σημείο με τις Mούσες και άλλα σημεία ελληνικού ενδιαφέροντος. Το πάρκο απέχει περίπου 2 ώρες από το σταθμό Ικεμπούκουρο του Τόκιο (με τρένο μέχρι το σταθμό Seibu Chichibu και στη συνέχεια με λεωφορείο).

Ο Παρθενώνας, ένας χώρος ξεκούρασης για τους περιπατητές. Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης εξαιτίας φυσικών καταστροφών, ο δήμος το μετατρέπει σε καταφύγιο.

Και αυτό το κτίριο έχει ελληνικό όνομα. Ονομάζεται «Πιερία» (ピエリア), από τη γενέτειρα των Μουσών. Είναι ένα αναψυκτήριο που σερβίρει και λίγα πιάτα, κυρίως νουντλς.

Aυτό το κτίσμα καλύπτει μια ηλεκτρική εγκατάσταση προβολέων φωτισμού / Φωτογραφία: Junko Nagata.

Πηγή :iefimerida .gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button