Magazino

E. Μανιάτη : Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δημιουργεί την ωραιότερη πόλη της Ευρώπης.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν γεμάτο από έντονες δράσεις και αντιδράσεις στα πολιτικά δρώμενα του του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Έργα βελτίωσης της περιοχής , νέα πρόσωπα στο πολιτικό σκηνικό και οι αναμενόμενες αναταράξεις ενόψει δημοτικών εκλογών . Τότε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κύριος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με ένα θερμό «καλωσόρισμα»  μέσω ανάρτησης στην σελίδα του στα ΜΚΔ  ενέταξε στην πολιτική του οικογένεια την κυρία
Έλενα Μανιάτη Κρομυδά με την οποία το www.enjoynews.gr είχε την χαρά να κουβεντιάσει.
Η κ Μανιάτη είναι νέα γυναίκα με έντονη πολιτική δράση και διάθεση να προσφέρει στα κοινά που δεν φοβάται ποτέ να πει την γνώμη της ακόμα και να συγκρουστεί με  συμφέροντα και  παγιωμένες αντιλήψεις .
Μέλος η ίδια  μίας από τις παλιές οικογένειας της Βουλιαγμένης και εγγονή  του Γρηγόρη Μανιάτη, ενός από τους πρώτους κατοίκους του Καβουρίου, ιδιοκτήτη του εξοχικού κέντρου “Δίχτυ”, αγαπημένο προορισμό της κοσμικής Αθήνας από τα τέλη της δεκαετίας του ’50 και ανιψιά του Νίκου Μανιάτη, εξαιρετικού τεχνίτη, που έργα του κοσμούν σήμερα την Βουλιαγμένη από άκρη σε άκρη.
Πρόεδρος η ίδια  του Αστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού Στεγάσεως Δημοτών, ενός από τους ιστορικότερους συλλόγους της Βουλιαγμένης και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.
Μια γυναίκα του σήμερα , που καταφέρνει να μοιράσει το χρόνο της ανάμεσα στην ανατροφή της έφηβης κόρης της, στις  αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις και στην συνεχή απασχόληση με τα κοινά όπου η εμπειρία της τόσο στα αυτοδιοικητικά ζητήματα όσο και στα φλέγοντα θέματα της περιοχής μπορεί να είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα για τον τόπο .

Απόφοιτος της Κοινωνικής Ψυχολογίας, με μεταπτυχιακό στις Νεύροεπιστήμες, εργάστηκε περισσότερο από 12 χρόνια σε Μεγάλα νοσηλευτικά Ιδρύματα, ενώ από το 2006 είναι επίσημα καταχωρημένη ως Δημιουργός στην  Δισκογραφία. Σήμερα η επαγγελματική της πορεία στην μουσική καταμετρά περισσότερο από 500 συμμετοχές στην δισκογραφία σε Ελλάδα και στο Εξωτερικό, 10αδες συνεργασίες με αξιόλογους καλλιτέχνες, ενώ ξεχωρίζουν  η  συμμετοχή έργων της σε κινηματογραφικές ταινίες,  σε  σειρά ντοκιμαντέρ της Ισραηλινής τηλεόρασης , σε 6 θεατρικές παραστάσεις, μελοποιήσεις   5 ποιητικών συλλογών σημαντικών ποιητών και σε  σίριαλ διεθνούς παραγωγής που έμελλε να της χαρίσει μία σημαντική τιμητική διάκριση το βραβείο <<Ελληνίς>>, παράλληλα και επί σειρά ετών είχε την παρουσίαση ενημερωτικών και μουσικών εκπομπών σε 3 τηλεοπτικούς σταθμούς.

Της ζητήσαμε να μας δώσει μία εικόνα της τρέχουσας τοπικής επικαιρότητας μέσα από τη δική της ματιά.
 
  Παρακολουθώντας θέματα, δράσεις αλλά και σχετικές αναρτήσεις και συζητήσεις μεταξύ των μελών του διακτύου, θα έλεγα με σιγουριά ότι τα 3Β είναι αυτή την στιγμή η πιο ΄΄ζωντανη΄΄ πολιτικά  περιοχή της Ελλάδας, παρότι απέχουμε περίπου 20 μήνες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.  Που το αποδίδεις αυτό; 

ΕΜ: Η «Αθηναϊκή Ριβιέρα» δηλαδή η ακτογραμμή που ξεκινάει από το Παλαιό Φάληρο και φτάνει μέχρι το Σούνιο, είναι μια από τις ωραιότερες του κόσμου. Το ομορφότερο ΄΄πετράδι΄΄  της΄,  άξια κατά την γνώμη μου,  αποτελεί ο Δήμος Βάρης  Βούλας Βουλιαγμένης, τόσο για την φυσική ομορφιά της περιοχής, όσο και για την γεωγραφική του θέση, καθώς είναι πολύ κοντά στην Αθήνα, αλλά πολύ μακριά από τους αγχωτικούς  ρυθμούς της πρωτεύουσας.  Το έργο του Ελληνικού προσφέρει  αναβάθμιση  γενικότερα όλου του παραλιακού μετώπου, δίνει μία ιδιαίτερη δυναμική στην περιοχή  μας και μία αυξημένη ζήτηση τόσο σε επίπεδο επαγγελματικών ευκαιριών, όσο και σε επίπεδο κατοικίας. Είναι λογικό λοιπόν να υπάρχει ενδιαφέρον, επιθυμία, τόσο από φορείς, όσο και από οργανώσεις, πολιτικούς χώρους, αλλά και από ανεξάρτητους πολίτες, να συμμετέχουν στην εξέλιξη αυτή. Υπάρχει μία μεγάλη προσέλκυση  ανθρώπων, με διαφορετικές απόψεις, ιδέες, γνώσεις, ερεθίσματα και βιώματα, που επιθυμούν να γίνουν μέρος της πολιτικής και κοινωνικής ζωής των 3Β. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως είναι αναμενόμενο, υπάρχουν και άνθρωποι που επιζητούν ευκαιρίες οικονομικές, η προσωπικής  ανέλιξης που δημιουργούν ένα κλίμα έντονο η΄ και πολεμικό, όμως  δίνουν μία ένταση που μας κρατά σε θετική εγρήγορση.

Παρακολουθώντας  την μέχρι τώρα πορεία σου και γνωρίζοντας σε μέσα από τα γραπτά σου, θα έλεγα  πως είσαι ένας άνθρωπος που δεν ΄΄χαρίζεις΄΄ κάστανα, έχεις ασκήσει κριτική, έχεις σχολιάσει κακώς κείμενα,  για να κάνω και τον συνήγορο του διαβόλου, έχεις ασκήσει κριτική παλαιότερα και στην δημοτική αρχή. Μάλιστα κάποιοι σου καταλογίζουν αρνητικά  την συνεργασία με τον κύριο Κωνσταντέλλο, πολλές φορές το εκφράζουν και με άκομψο τρόπο. Δεν μπορώ παρά να ρωτήσω,  τι σε έκανε να ενταχθείς στην Παράταξη ‘’Πόλη για να Ζεις΄΄ και γιατί τώρα?

ΕΜ: Ασχολούμαι με τα κοινά περίπου 12 χρόνια. Στα πρώτα μου βήματα δεν  είχα επαρκείς  γνώσεις  θεμάτων και της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, ήταν για μένα ένα ξεκίνημα ας πούμε, με άγνοια κινδύνου!  Όμως  γνώριζα πως η έλλειψη εμπειρίας και το νεαρό της ηλικίας μου τότε, δεν μου επέτρεπαν να διεκδικήσω  κάτι περισσότερο από μία αξιοπρεπή παρουσία στην πολιτική. Νομίζω αυτό το κατάφερα. Στην πορεία, το μεράκι  και η αγάπη για τον τόπο μου, με έκανε να  θέλω να μάθω, να θέλω  να μελετήσω, να θέλω να παρακολουθήσω, να ενημερώνομαι, να αφιερώσω χρόνο, που πολλές φορές λόγω επαγγελματικών και οικογενειακών  υποχρεώσεων, δεν είχα.

Πράγματι έχω ασκήσει κριτική σε  θέματα   και στην δημοτική αρχή. Η κριτική μου αφορούσε πάντα το  πολιτικό κομμάτι και όχι τον κύριο Κωνσταντέλλο σαν προσωπικότητα, αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας, αναζητώντας παλαιότερα κείμενα μου, δεν έχω κατεβάσει τίποτα και δεν μου ζητήθηκε να το κάνω, θα ήταν υποκριτικό.  Η  κριτική για να είναι εποικοδομητική, πρέπει να έχει αντίκρισμα. Στην δική μας περίπτωση είχε. Πιθανόν  γιατί είχα περπατήσει αυτή την διαδρομή στον χώρο με αξιοπρέπεια, με σοβαρότητα και είχα μία ρομαντική εικόνα για  την πολιτική και τον τόπο μου.  Η πρώτη καθοριστική  μας επαφή, ήταν για το έργο της μαρίνας Βουλιαγμένης. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα που είχα εκφράσει  δημόσια, επιφυλάξεις, ανησυχίες και αντιρρήσεις  σε κάποια σημεία, είδα κάθε προσπάθεια να αποτραπεί η επέκταση, να πέφτει στο κενό. Πολλές φορές τορπιλιζόταν και από τους ίδιους τους <<συμμάχους>>. Είναι μία σκιώδης περίοδος που έχω πολλά να πω, αλλά θα το κάνω όταν με το καλό ολοκληρωθεί το έργο και επανέλθει η ομαλή λειτουργία της πόλης. Την στιγμή  που τελειώνουν τα <<ψέματα>> και ξεκινούν οι εργασίες, έχω 2 επιλογές, η μία είναι να κοροϊδεύω τον εαυτό μου και τους συνδημότες μου, γράφοντας κείμενα, καυστικά μεν αλλά με καμία ουσιαστική επίπτωση και να κάνω εκπρόθεσμες νομικές ενέργειες γνωρίζοντας εξ αρχής ότι είναι καταδικασμένες, μόνο και μόνο για δημιουργία εντυπώσεων και για να καλλιεργήσω το προφίλ του επαναστάτη (χωρίς αιτία) για να ανακηρυχθώ ίσως κάποτε ως  <<ηρωΐδα>> της τοπικής αντιπολίτευσης η΄ να πάρω το ρίσκο και την ευθύνη, να ακολουθήσω τον δύσκολο δρόμο, να  ζητήσω πρόσβαση σε στοιχεία που αφορούν το έργο σε κάθε φάση εργασιών, να το παρακολουθώ καθημερινά και  μέσα από την  νέα αυτή συνεργασία να αγωνιστώ για να γίνουν οι συνθήκες και το αποτέλεσμα καλύτερο για τον δημότη και τον επισκέπτη, από τις αρχικές δεσμεύσεις της εταιρίας και των φορέων. Πράγματι, χωρίς επιφυλάξεις ο κύριος Κωνσταντέλλος ήταν δεκτικός και θετικός σε αυτή  μου την επιλογή, μου έδωσε απαντήσεις σε δύσκολες ερωτήσεις, μου παρέθεσε επιχειρήματα, γεγονότα, στοιχεία. Έχω συνεργαστεί και με άλλους επικεφαλείς και πρώην Δημάρχους, η αμεσότητα και η προσοχή που δείχνει ο νυν δήμαρχος  σε έναν δημότη που του εκφράζει την άποψη του (που δεν ήταν θετική)  η΄ τις ανησυχίες του, ήταν εντυπωσιακή. Δεν έμεινε σε τυπικές απαντήσεις του θεσμικού του ρόλου, ούτε σε διπλωματική προσέγγιση δημοσιοσχετίστικου χαρακτήρα, ήταν ουσιαστικός και σαφής. Αυτό  το εκτίμησα και ένιωσα ότι είμαι στον σωστό δρόμο, πράγμα που είναι βασικό για τον προσωπικό μου ηθικό κώδικα.

Μοιραία η επόμενη ερώτηση θα είναι  για την ανάπλαση μαρίνας Βουλιαγμένης. Πολλά γράφτηκαν, πολλά ακούστηκαν, ίσως είναι και το έργο που διαμόρφωσε το πολιτικό σκηνικό της περιοχής. Έπρεπε να γίνει? Ποια είναι η ευθύνη που αναλογεί στην δημοτική αρχή, κατά τους επικριτές, γιατί βλέπουμε ίσως εσκεμμένα  ένα θάμπωμα της εικόνας  για όλους τους θεσμούς και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και ο προβολέας των επικρίσεων  πέφτει μόνο στον δήμαρχο.

ΕΜ: Η ανάπλαση και  ο εκσυγχρονισμός  της μαρίνας θα έπρεπε να γίνει τουλάχιστον 20 χρόνια πριν! Υποδομές ανύπαρκτες, επιζήμιες και επικίνδυνες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Δεν το αναφέρει κανείς, αν πήγαινες πριν φύγουν τα σκάφη από εκεί, η μυρωδιά αποχέτευσης ήταν διάχυτη σε όλο τον όρμο! Αυτό που κάποιοι λένε δήθεν για γαλαζοπράσινα νερά μέσα στο λιμάνι, είναι η απόλυτη φαντασία, μέσα στο λιμάνι τα νερά ήταν σκούρο πετρόλ από τα έλαια και τα καύσιμα, θολά και με την όψη ίριδας! Έχω φωτογραφικό υλικό χρόνων, ο πατέρας μου υπήρξε από τους πρώτους εργαζόμενους της μαρίνας μέχρι την συνταξιοδότηση του, έχω μεγαλώσει στον χώρο, μαζί με άλλα παιδιά εργαζομένων. Ψαρεύαμε σαν παιχνίδι με καλάμια και απόχες και επ ουδενί δεν μας άφηναν να φάμε τα ψάρια! Αν με ρωτήσεις για την επέκταση, ξεκάθαρα σαν δημότης και αν αποφάσιζα εγώ θα σου έλεγα όχι, όπως θα σου έλεγα όχι και για δομικά τερατουργήματα στην περιοχή όπως είναι σήμερα το divani apollon η’ ο Αρίωνας στον Αστέρα και ένα σωρό πολυκατοικίες κλουβιά εντελώς εκτός κλίματος  και φυσιογνωμίας στην  περιοχή! Όμως ένας επενδυτής, σε μία ελεύθερη οικονομία λειτουργεί με γνώμονα το μέγιστο κέρδος. Έτσι όταν έχεις ένα οικόπεδο και σου δίνει ο νόμος το δικαίωμα να δομήσεις 500τμ, το κάνεις για να βγάλεις 3 κατοικίες, δεν σταματάς στα 200τμ!  Δυστυχώς έτσι λειτουργεί ο νόμος της αγοράς. Αν ο νόμος καλύπτει την επέκταση και την υπερκαλύπτει με ΠΔ και αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις σε χρόνο ρεκόρ για τα Ελληνικά δεδομένα, τότε  ένα θεσμικό πρόσωπο, όπως είναι ένας δήμαρχος, που έχει εκλεγεί για να προασπίζει τα συμφέροντα  των δημοτών, της πόλης, αλλά  και την νομιμότητα, δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον νόμο και τις αρμοδιότητες του κάθε εμπλεκόμενου φορέα. Καλείται να αναλάβει τον άχαρο και δύσκολο ρόλο του να ισορροπήσει σε τεντωμένο σκοινί χωρίς δίχτυ ασφαλείας.  Θέλει μεγάλη ικανότητα και γερό στομάχι. Να μην υπολογίσεις ούτε πολιτικό ούτε προσωπικό κόστος και να μην φοβηθείς την μάχη. Ξέρω από τώρα, σε μερικούς μήνες που θα ολοκληρωθεί το έργο, οι περισσότεροι από αυτούς που διαμαρτύρονται (μιλώ για αυτούς που έχουν κίνητρα πολιτικά) θα είναι  πρώτοι στα εγκαίνια της νέας μαρίνας και θα στριμώχνονται  για μία χειραψία με υπουργούς πρώην και νυν.

Αυτό που πέτυχε όμως η δημοτική αρχή με πίεση και σύγκρουση, ήταν να αντιστρέψει τον νόμο της αγοράς, να περιορίσει δηλαδή κατά 40% περίπου την εγκεκριμένη δόμηση. Να αλλάξει τα αρχικά σχέδια και το πάρκινγκ να γίνει υπόγειο, να μεταφέρει όσα περισσότερα δέντρα μπορούσε από αυτά που έπρεπε να βγουν από τα πεδία εργασιών, να απαιτήσει και να καταφέρει, μικρότερο ύψος στα κτίρια,  πράσινες στέγες, καθώς και φύτευση στους μόλους ώστε η γενική αίσθηση στο μάτι να είναι ότι αντικρύζει πράσινη νησίδα. Επιπλέον με πρόσθετες φυτεύσεις νέων δέντρων, μεγάλου και μεσαίου μεγέθους, φέρνοντας ένα ισοζύγιο πρασίνου στην περιοχή + 168!

Ακούγονται πολύ θετικά όλα αυτά για το αποτέλεσμα, όμως  αυτή την στιγμή, δεν παύει να είναι ένα όχι ευχάριστο θέαμα, οι γερανοί, τα τρυπάνια η κίνηση των  βαρέων οχημάτων  και η λάσπη που κατά καιρούς κάνει την εμφάνιση της στον κόλπο.

ΕΜ: Αναμφισβήτητα είναι μία ενόχληση, μία αναστάτωση για την πόλη, όλη αυτή η κατάσταση. Αν πει κάποιος ότι δεν είναι η΄ δεν το βλέπει έτσι θα πει ψέματα! Ο κόσμος διαμαρτύρεται και έχει δίκιο! Στο ίδιο το σπίτι μας πάμε να κάνουμε μία μικροεπισκευή, ένα μερεμέτι και είμαστε σαν βομβαρδισμένο τοπίο για μέρες! Πόσο μάλλον ένα τέτοιο έργο. Ακόμα και αν δεν γινόταν επέκταση, γινόταν μόνο εκσυγχρονισμός (που σε αυτό συμφωνούν όλοι) με ποιο μαγικό ραβδί θα γινόταν χωρίς τρυπάνια, βαρέα οχήματα θόρυβο και λάσπη; Γιατί κανένας από τους διαφωνούντες δεν κατέθεσε στους αρμόδιους φορείς πριν αρχίσει το έργο, προτάσεις που να μην περιλαμβάνουν την όχληση αυτή; Υπάρχει εναλλακτικός τρόπος να γκρεμίσεις το παλιό κτίριο και να φτιάξεις νέο χωρίς μηχανήματα; Υπάρχει εναλλακτικός τρόπος να καθαρίσεις τον πυθμένα από κατάλοιπα χωρίς να σκάψεις και να ξύσεις; Φυσικά όχι!  Υπάρχει όμως τρόπος να περιορίσεις την λάσπη μέσα στο στενό πεδίο των έργων και να μην βγαίνει ανεξέλεγκτη προς  άλλα σημεία. Τα υδατοφράγματα. Τα 250μ που αρχικά έδινε η μελέτη  και τα επιπλέον εκατοντάδες μέτρα που απαίτησε και κατάφερε η δημοτική αρχή, επιβάλλοντας ένα κόστος + 900.000 ευρώ στην εταιρία. Μην ξεχνάμε βέβαια, την μεγάλη κακοκαιρία των 11 μποφώρ στην περιοχή μας που διέλυσε τα υδατοφράγματα  όπως ήταν φυσικό και αναγκάστηκε η εταιρία, όχι με προθυμία, να δαπανήσει νέο κονδύλι για καινούργια. Έχει μπει το ένα κομμάτι και το επόμενο διάστημα  θα μπει και το υπόλοιπο. Επίσης η δημοτική αρχή πιέζει έντονα την εταιρία να εξαντλήσει το ωράριο ημερήσιας εργασίας, ώστε να περιορίσει τον χρόνο ολοκλήρωσης του έργου. αυτός ήταν και ο λόγος που έδωσε κατ’ εξαίρεση άδεια να συνεχιστούν οι εργασίες και μέσα στον Αύγουστο. Χάσαμε  το Καλοκαίρι του 2021, να μην χάσουμε και το Καλοκαίρι του 2022, πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο εντός χρονοδιαγράμματος! Είναι σημαντικό για την πόλη .

 Φυσικά η μαρίνα μονοπωλεί τις συζητήσεις στα 3Β αυτή την εποχή, αλλά υπήρξαν πολύ πρόσφατα και άλλα σημεία τριβής με την δημοτική αρχή. Ανάπλαση Πλατείας Νυμφών

ΕΜ: Όταν είδα το τελικό σχέδιο, μέσα από μία σειρά αλλαγών που είχαν γίνει, είπα χωρίς αμφιβολία, θα γίνει ένα κόσμημα! Δεν σου κρύβω, τόσο στην μαρίνα τώρα, αλλά και στην Πλατεία Νυμφών νωρίτερα, ήμουν και είμαι καθημερινά και παρακολουθώ την εξέλιξη των έργων. Μάλιστα επειδή κατά καιρούς γράφουν κάποιοι περί ανησυχίας που έχουν για την πορεία των έργων, το περιβάλλον κτλ. μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι όποιος ανησυχεί δεν το κάνει από τον καναπέ του! Βρίσκεται εκεί! Οι άνθρωποι που συναντούσα ήταν ελάχιστοι και συγκεκριμένοι, κανένας δεν ήταν από τους…ανησυχούντες όπως παρουσιάζονται σήμερα, γι αυτό και πολλές φορές διαβάζω ανακρίβειες για το τι γίνεται στα έργα, ακριβώς γιατί δεν τα επισκέπτονται.

Και στην περίπτωση της Πλατείας λοιπόν, μεγάλη γκρίνια. Κατηγορίες, αρνητικότητα, ανακρίβειες, σπέκουλα, μέχρι νομικές ενέργειες. Ταλαιπωρήθηκε ο κόσμος κατά τις εργασίες, το καταλαβαίνω και συμπάσχω σαν κάτοικος, όμως άξιζε τον κόπο. Η Πλατεία Ολοκληρώθηκε. Είναι ένα σημείο αγαπημένο πλέον, Χειμώνα Καλοκαίρι! άλλαξε όλη την εικόνα της Βουλιαγμένης, δεν έχω να πω πολλά, το διαπιστώνει ο καθένας, ένα έργο που δεν υπήρξε ούτε ένα ΜΜΕ που να κατέγραψε αρνητικό πρόσημο  όχι μόνο στην τοπική κοινωνία, αλλά σε κάθε επισκέπτη. Να συμπληρώσω εδώ ότι δεν έγινε μόνο η ανάπλαση της πλατείας, παράλληλα έγιναν σημαντικά έργα υποδομής στην Βουλιαγμένη, αντιπλημμυρικά, αποχετευτικά, οπτικές ίνες, έργα φωτισμού, πεζοδρομήσεις,  προσβασιμότητα, ασφαλτοστρώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στην Ερμού όσο και στην Δήμητρας με κάθε νεροποντή έστω και μέτριας έντασης, είχαμε λίμνες και ατυχήματα. Πλέον στα σημεία δεν έχουμε νερό που συσσωρεύεται.  Οι πόλεις όσο προικισμένες και να είναι από την  φύση δεν αρκεί, θέλουν υποδομές, πρόγραμμα, οργάνωση και πάνω από όλα όραμα. Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και της εξοντωτικής πολλές φορές γραφειοκρατίας και κατακερματισμού αρμοδιοτήτων και ευθυνών σε διαφορετικούς φορείς, έχει ως αποτέλεσμα όσο καλή πρόθεση και να έχει κάποιος, να μην αρκεί για να κάνει πράγματα ουσίας για τον τόπο του. Θέλει δουλειά, μεθοδικότητα, να παρακολουθεί όλα τα οικονομικά προγράμματα που μπορεί να εντάξει την πόλη του, να κυνηγάει κάθε μέσο  και να πιέζει κάθε φορέα για να το επιτύχει. Σε αυτό το σημείο, ο Κωνσταντέλλος αποδεικνύει πως  έχει το Know How!

Εκκλησιαστική περιουσία στην Βουλιαγμένη, ήταν σωστή απόφαση  η ρυμοτομική απαλλοτρίωση των 289 στρεμάτων;

ΕΜ: Χωρίς δεύτερη σκέψη ναι! Είναι ο μόνος τρόπος να παραμείνει πράσινη η Βουλιαγμένη! Είναι μία απόφαση που ο κάθε Βουλιαγμενιώτης θα ήθελε να  την στηρίξει όλο το Δ.Σ.! Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση.

Πιστεύετε ότι  υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση στον Δήμο ΒΒΒ σήμερα; 

ΕΜ: Πιστεύω  υπάρχουν  ελάχιστες αντιπολιτευτικές φωνές που εκφράζονται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα σήμερα στο ΔΣ, ωστόσο, προέρχονται από χώρους που έχουν περιορισμένη ατζέντα  και γκάμα θεμάτων. Θα ήθελα να δω περισσότερες φωνές, προτάσεις και απόψεις,  σε όλο το εύρος θεμάτων που απασχολούν τους δημότες, είναι καλό και υγιές  για την πόλη.

Βούλα. Η πόλη με τους περισσότερους κατοίκους, άρα και με τα περισσότερα κυκλοφοριακά προβλήματα. Μπορεί να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα του Βουλιώτη; 

Στην Βούλα όπως και στην Βάρη, είχαμε για 10ετίες δόμηση χωρίς ρυμοτομία και χωροταξικό σχέδιο. Μετά από χρόνια, μεγαλώνοντας οι ανάγκες με την ανάπτυξη αυτών των περιοχών, κλήθηκαν οι φορείς να δημιουργήσουν δρόμους, πεζοδρόμια, υποδομές, πλατείες, σε μία ήδη διαμορφωμένη  κατάσταση. Πράγμα πολύ δύσκολο! Μία σπαζοκεφαλιά, ένας πονοκέφαλος για τον εκάστοτε δήμαρχο, που καλείται στην θητεία του να διορθώσει <<αμαρτίες>>  περίπου μισού αιώνα! Χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Γι αυτό τον λόγο δεν μπορώ να πω για καμία από τις 3 πόλεις που πλέον είναι μία, ότι υπήρχε στο παρελθόν κακός δήμαρχος η΄ κοινοτάρχης. Όλοι τους αγάπησαν τις πόλεις αυτές και προσπάθησαν να βάλουν ο καθένας τον δικό του λίθο. Άλλος μικρότερο και άλλος μεγαλύτερο. Για την θητεία που διανύουμε τώρα, από αυτά που παρακολουθώ ως μέλος της παράταξης, πέρα από τα έργα που έχουν ήδη γίνει, σε λίγους μήνες ξεκινά η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση κατά μήκος της παραλιακής γραμμής των 3Β και η πολυαναμενόμενη  και απαραίτητη ανάπλαση της Πλατείας της Βούλας! Πραγματικά ένα έργο που θα αλλάξει την Βούλα κυριώς    αλλά και την Βάρκιζα, που το έχουν ανάγκη! Η πόλη μας εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΄΄Αντώνης Τρίτσης΄΄ και επειδή έχω συμμετάσχει στην διαβούλευση και στην παρουσίαση των σχεδίων, το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει και τους πιο δύσπιστους!

Σας ακούμε να μιλάτε  για  σπουδαία έργα και στις  3 Δημοτικές Ενότητες. Η κακή εμπειρία που έχουμε όλοι από αντίστοιχες περιπτώσεις,  είναι χρονοβόρες διαδικασίες και  ταλαιπωρία που επιβαρύνει τον πολίτη. Ισχύει και εδώ; 

Σε καμία περίπτωση! Το στοίχημα για την δημοτική αρχή είναι όλα αυτά τα έργα που είναι σε εξέλιξη  η΄ ξεκινούν τους επόμενους μήνες και είναι στην αρμοδιότητα της δημοτικής αρχής, να ολοκληρωθούν μέχρι το Καλοκαίρι του 2023!  Φυσικά θα πρέπει οι φίλοι δημότες να δείξουν υπομονή, συνεργασία  και καλή πίστη, όμως να είναι βέβαιοι  ότι δημιουργούμε την ωραιότερη πόλη  της Ευρώπης!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button