Ελλάδα

Δόθηκε στην κυκλοφορία το υπογειοποιημένο έργο της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια (εικόνες )

 

Σε μια πανηγυρική εκδήλωση, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, Υπουργών, Βουλευτών, Αντιπεριφερειαρχών, του Δημάρχου Ν. Φιλαδελφείας, Δημάρχων, του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΚ Δ. Μελισσανίδη, Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων, Αντιδημάρχων, αιρετών και εκπροσώπων φορέων, πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του υπερτοπικού έργου της Περιφέρειας Αττικής, της υπογειοποίησης της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια δίπλα από το γήπεδο «Αγιά Σοφιά OPAP Arena».

 

Το έργο το οποίο δημοπρατήθηκε το 2019 από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας, είχε προϋπολογισμό 17,7 εκ. ευρώ και ολοκληρώθηκε από την παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας και μάλιστα σε μικρότερο χρονικό διάστημα από το αρχικώς προβλεπόμενο στη σχετική σύμβαση.

 

Την Πολιτεία εκπροσώπησαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ενώ παρόντες ήταν και οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος και Δημήτρης Καιρίδης, καθώς επίσης και η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. Νάντια Γιαννακοπούλου. Των εγκαινίων προηγήθηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδηςεκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό μετέφερε την ευαρέσκειά του κ. Μητσοτάκη  για το γεγονός ότι αυτό το σημαντικό έργο προτεραιοποιήθηκε και πρόσθεσε ότι «αυτό έγινε και είναι σημαντικό γιατί ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος της πόλης αντελήφθησαν τη σημασία του». «Δίπλα από σημαντικά έργα που αποτελούν το κέντρο και τις βασικές επιλογές όπως το γήπεδο της ΑΕΚ για να είναι λειτουργικά και να μη λειτουργούν σε αντίθεση με την αναπτυξιακή πορεία μιας πόλης, είναι σημαντικό να υπάρχουν τα συνοδά έργα. Αυτά μπορεί να είναι εξίσου σημαντικά με το κύριο έργο. Η υπογειοποίηση εδώ επιτρέπει στο γήπεδο να λειτουργήσει αναπτυξιακά αρμονικά μαζί με την πόλη χωρίς να δημιουργεί συγκοινωνιακό φόρτο μη διαχειρίσιμο» τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης, υπογράμμισε ότι ο ίδιος προσωπικά και οι υπηρεσίες του υπουργείου του από την πρώτη στιγμή συνέβαλαν προκειμένου να υλοποιηθεί με το ταχύτερο δυνατό τρόπο το έργο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη επισημαίνοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πατούλη ο οποίος είναι πολύ αποτελεσματικός να λύνει τα προβλήματα».  

Ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας Γ. Βούρος, αφού  αναφέρθηκε αναλυτικά στα χαρακτηριστικά του έργου, τα οφέλη και την αισθητική του, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και συνολικά όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην υλοποίησή του.

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε ευτυχείς, γιατί πλέον μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα μετά από πολλά χρόνια ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, αλλά και των πολιτών όμορων Δήμων, καθώς και των χρηστών του οδικού δικτύου, που χρησιμοποιούν αυτόν τον υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου δρόμο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Σήμερα παραδίδουμε στους πολίτες ένα έργο υπερτοπικού χαρακτήρα, συνολικού προϋπολογισμού 17,7 εκ. ευρώ. Η υπογειοποίηση θα αποσυμφορήσει την κίνηση των οχημάτων σε μια αρκετά επιβαρυμένη κυκλοφοριακά περιοχή, ενώ παράλληλα θα διευκολύνει και την ομαλή λειτουργία του ιστορικού γηπέδου «Αγία Σοφία» – ένα ακόμα έργο που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο θα δώσει στους φιλάθλους της ΑΕΚ τη χαρά να δουν την ομάδα τους να επιστρέφει στην ιστορική της έδρα. Είναι δε αυτονόητο, ότι με την ολοκλήρωση αυτού του έργου θα εξασφαλιστεί η ευχερέστερη πρόσβαση στο γήπεδο, θα δημιουργηθούν περισσότεροι ελεύθεροι χώροι και θέσεις στάθμευσης, ενώ παράλληλα θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες τροφοδοσίας του γηπέδου, χωρίς να προξενείται επιβάρυνση στη ροή της κυκλοφορίας. Μπροστά μας έχουμε μια σύγχρονη υποδομή, με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, σχεδιασμένη να εξυπηρετεί τις ανάγκες οδηγών και πεζών, ενισχύοντας την ασφάλεια και με απόλυτο σεβασμό προς την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου. Η κατασκευή του ευρύτερου έργου περιλαμβάνει επίσης την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, με τη διαμόρφωση ζωνών ήπιας κυκλοφορίας για την απρόσκοπτη πρόσβαση σε οχήματα εξυπηρέτησης και έκτακτης ανάγκης, δημιουργία ευρύχωρων πεζοδρόμων με κυβόλιθους και παρτέρια, καθώς και σύγχρονο φωτισμό αυτοματοποιημένης ρύθμισης ανάλογα με τη φωτεινότητα του περιβάλλοντος, που εξασφαλίζει σημαντική

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button